Les reunions de fins a deu persones en cases particulars, a la fase 1

Ho han confirmat aquesta tarda fonts del govern espanyol

Salvador Illa i Pedro Sánchez, en una reunió del comitè tècnic sobre el coronavirus.
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. | Europa Press

Fonts del govern espanyol han confirmat aquest dissabte, 2 de maig, a la tarda, la data en què es podran fer trobades a les cases particulars. Serà a la fase 1, que entra en vigor, com a molt aviat, l'11 de maig. A les trobades, que hauran de ser d'un màxim de 10 persones, s'haurà de mantenir la distància de dos metres entre tots els presents i, en cas que no sigui possible, caldrà fer servir mascaretes.

Durant aquestes reunions, les persones hauran de guardar sempre una distància interpersonal de dos metres i mantenir sempre les mesures d'higiene establertes. No tenen perquè ser convivents en el mateix domicili, sinó que poden ser familiars, veïns o amics. La fase 1 de la desescalada en la lluita contra el coronavirus entrarà en vigor el proper 11 de maig a totes les províncies que compleixin els requisits de el panell integral d'indicadors dissenyat per l'executiu central.

Les terrasses podran obrir, finalment, al 50% l'ocupació de les terrasses

El Govern ha ampliat del 30% al 50% l'ocupació màxima de les terrasses dels restaurants i establiments del sector de l'hostaleria un cop s'activi la fase 1 de la desescalada de les mesures adoptades en el marc de la crisi del coronavirus, prevista per al dilluns 11 de maig. Segons han informat fonts del govern espanyol, en la fase 1, quan es puguin consumir els productes en el mateix recinte, les terrasses podran estar obertes amb una capacitat màxima del 50% i no del 30% com va anunciar Pedro Sánchez dimarts, però sempre que es mantingui una distància mínima de seguretat de dos metres i no hi hagi grups de més de deu persones.

Per la seva banda, els establiments comercials de menys de 400 metres quadrats de superfície poden obrir des d'aquest dilluns, en fase 0 de la desescalada, però sempre que els clients tinguin cita prèvia i es compleixin amb unes exigències d'higienització reforçades. La fase 1 de la desescalada en la lluita contra el coronavirus entrarà en vigor el proper 11 de maig a totes les províncies que compleixin els requisits de el panell integral d'indicadors dissenyat per l'Executiu.


Comentaris

envia el comentari