El govern espanyol treballa en adaptar els ERTO a la nova fase de transició

Sánchez diu que és «empàtic» amb la situació d'empreses i treballadors i anuncia una tercera línia d'avals de l'ICO

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un discurs al Congrés el 4 de gener de 2020.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dissabte que el seu executiu està parlant amb els sindicats i patronals sobre com «adaptar» els ERTO al període de transició que s'obre a partir del 4 de maig.

«Som empàtics a la realitat dels treballadors i de les empreses», ha dit Sánchez, que ha descrit els ERTO com una figura jurídica que «està protegint a milions de treballadors» i que l'executiu vol convertir-los en «incentius» per a la represa de l'activitat econòmica i la reincorporació dels treballadors. D'altra banda, Sánchez ha dit que el seu govern enllesteix l'aprovació d'una tercera línia d'avals de l'ICO, amb 24.000 milions d'euros i que estan «treballant» per millorar-ne la tramitació.

Noves mesures per dotar les empreses de majors garanties

«Som conscients que algunes pimes s'han queixat», ha explicat Sánchez, qui ha assegurat que l'executiu està avaluant noves mesures per dotar a les empreses de majors garanties. Pel president, l'aval de crèdits s'acabarà convertint en una eina fonamental per «mantenir l'estructura econòmica del país».

Malgrat tot, Sánchez ha recordat les previsions que va emetre aquesta setmana el seu executiu, el qual pronostica una caiguda superior al 9% en el PIB d'aquest any. Segons les previsions del govern central, el 2021 i el 2022 estaran marcats per la recuperació, mentre que el 2023 el PIB ja tornarà a situar-se per sobre els nivells de 2019.


Comentaris

envia el comentari