El CBT, novament líder en solitari després de superar el Mataró

El CBT mana, el Valls creix i el Salou millora però perd

Els tarragonins guanyen el Mataró i són líders en solitari, els vallencs sumen el segon triomf fora de casa a la pista del Barberà i el Salou competeix millor però perd a Cornellà

El CBT, novament líder en solitari després de superar el Mataró | JC Borrachero / CBT

Dues victòries i una derrota. Aquest és el balanç de la setena jornada de la Lliga EBA 2019-2020 amb triple representació del Camp de Tarragona. L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona ha sumat la sisena victòria seguida després d’imposar-se per 67-61 un Mataró  qui perd la primera posició i veu com els homes dirigits per Berni Álvarez tornen a la part més alta de la taula. Pel que fa al Club Bàsquet Valls, els d’Oriol Pozo han guanyat el segon duel fora de casa (79-91) a la pista del Barberà, mentre que el Club Bàsquet Salou de Jesús Muñiz ha millorat però ha perdut a la pista del Cornellà (79-71).

El CBT imposa la llei del líder

L’Ibersol CBT ha superat el Mataró (67-61) en el duel pel lideratge i torna a ser amo i senyor de la primera plaça en solitari després de tallar la ratxa de cinc victòries seguides dels mataronins. Els tarragonins, que van haver d’ajornar el duel de la setmana passada, han tornat a la pista amb molta força i han decantat el matx en els primers dos quarts. El 17 a 10 dels primers deu minuts eren un preludi de la bona actuació en un segon joc (21-11) que deixava un contundent 38 a 21 durant el temps de descans.

El Mataró només havia aconseguit anotar tres punts en els cinc minuts previs al descans i estava obligat a millorar si volia tenir opcions d’endur-se el triomf. Al tercer quart es capgirarien les sensacions i el CBT veia perillar la seva tranquil·litat. Un preocupant 10-19 a favor del Mataró deixava un neguitós 48-40 a deu minuts del final, diferència que els tarragonins aconseguirien mantenir però veient com es reduïa després del 19-21 que feia pujar a l’electrònic un 67-61 que dona la victòria als homes dirigits per Berni Álvarez per situar-se líders en solitari amb sis victòries en sis jornades i deixant el Mataró (5-2) en la segona plaça.

El CB Salou vol defensar la primera posició de la lliga
El CB Salou pateix la tercera derrota seguida | Àngel Ullate

El Salou millora però perd

El CB Salou no ha pogut tornar al camí del triomf i ha patit la tercera derrota consecutiva després de veure’s superat per 79 a 71 pel Cornellà. Encara que han quedat per sota en el marcador, els de la Costa Daurada han millorat la seva imatge i han competit cara a cara contra un dels rivals més en forma de les darreres jornades. L’inici del matx ja donava pistes que l’equip de Jesús Muñiz competiria a bon nivell. El 8 a 11 dels primers cinc minuts donava motius per creure en el retorn al triomf, tot i que els locals han estat capaços de capgirar el marcador i deixar el 23-19 al final del primer quart.

Els salouencs no es quedaven enrere i en el segon joc s’imposaven al rival per cinc punts, anant al descans amb un ajustat 38-39, resultat quelcom agredolç després de situar-se set punts amunt en el marcador (26-33) gràcies a un triple d’Adrià Aragonès i un tir de Sergio Jiménez. No ha estat fins al tercer quart quan el matx ha començat a complicar-se. Un fluix 24-16 deixava un 62-55 a deu minuts del final, tot i que una diferència de -10 a dos minuts d’acabar el quart era un pitjor presagi que Gerard Santiago i Gonzalo Balta maquillaven. Els darrers deu minuts, extremadament igualats (17-16), no han impedit la derrota salouenca (79-71), tot i que Xavi Costa i Cisco Moreno posaven el 67-67 a quatre minuts del final.

El Valls torna a guanyar una setmana després de perdre a Salou
El Valls torna a guanyar per segona setmana seguida | Àngel Ullate

El Valls fa cas al seu entrenador i guanya

El CB Valls ha guanyat a la pista del Barberà Team per 79 a 91, aconseguint acontentar el seu tècnic, Oriol Pozo. El responsable de la banqueta vallenca demanava al seu equip durant la prèvia al matx que guanyessin i fessin un pas endavant com a visitant, sumant la segona victòria seguida i la segona lluny del Pavelló Joana Ballart. Dit i fet, tot i que la igualtat ha estat la tònica de l’encontre. El primer quart, un exemple: 26-25. No ha estat fins als segons deu minuts quan els de l’Alt Camp han pogut situar-se davant en el marcador. Un 19-25 deixava un engrescador 45-50 al descans.

La diferència de cinc punts es mantindria en el tercer quart després d’un parcial equilibrat (17-17). No seria fins al darrer quart quan el 17-24 favorable al Valls decantaria definitivament el matx fins al 79-91, +12 per a un equip que posa els fonaments per crear una nova ratxa positiva de resultats que l’aproximi a la zona alta de la classificació. Provisionalment, el Valls puja a la quarta plaça amb cinc victòries i dues derrotes, superant un Salou que és cinquè amb un balanç menor (4-3).