batsenyal

La 'Batsenyal', el símbol per avisar Batman, es projectarà al MNAC de Barcelona

La capital catalana és una de les 12 ciutats escollides per conmemorar el 80 aniversari de l'heroi de DC Comics durant el 'batday'

Un autèntic símbol pels amants del còmic es podrà veure el pròxim dissabte a Barcelona. La capital catalana veurà reflectida, en un dels seus edificis més simbòlics,  la coneguda 'Batsenyal', el símbol lumínic utilitzar per demanar ajudar al conegut heroi  de DC Comics. 

Concretament, serà la cúpula del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) on es projectarà l'emblema de «l'home rat penat» entre les 20 hores i la mitjanit. Barcelona ha estat una de les 12 ciutat escollides per commemorar el 80 aniversari de l''alter ego' de Bruce Wayne.

Monuments de París, Nova York, Londres, Tòquio, Roma, Los Ángeles, Sao Paulo, Melbourne, Berlín, Mont-real i Ciutat de Méxic també participaran en la celebració del Batman Day, que l'editorial nord-americana va establir el 21 de novembre. L'acció coordinada es podrà veure en temps real en un mapa interactiu a la pàgina web batman80.com.

BATMOTO
En el còmic de 2009, Batman recorria els carrers de Barcelona amb la seva 'batmoto' | DC Comics

No és la primera visita 'cavaller fosc' a la ciutat 

El personatge creat per Bob Kane i Bill Finger arriba a la seva vuitena dècada després que la seva primera aparició el 1939 a les pàgines de Detective Comics núm. 27. La Batsenyal va aparèixer per primera vegada a Detective Comics núm. 60, l'any 1941.

Des de llavors, Batman i la 'Batsenyal' han estat dues idees indissociables.  Al còmic Batman en Barcelona: El caballero del dragón, guionitzat el 2009 per Mark Waid i dibuixat pel barceloní Diego Olmos, la  batcova s'ubicava sota el Museu Nacional d'Art de Catalunya, just el lloc on el 21 de setembre lluirà la 'Batsenyal' amb motiu del Batman Day 2019, el que fa doblement especial aquesta ubicació per a l'univers Batman.

També et pot interessar...