El BBVA ha decidit remodelar l'equip directiu a quatre poblacions: Manresa, Lleida, Sabadell i Barcelona. L'entitat bancària ha informat aquest divendres en un comunicat la incorporació de quatre nous directors a l'àrea de Banca d'Empreses i Corporacions a Catalunya. Aquesta àrea és liderada per director regional a Catalunya, Joan Piera, i pel director de la Xarxa d'Empreses, Íñigo de Basterrechea.
Així doncs, les noves incorporacions a l'equip directiu d'aquesta àrea del BBVA són Selma Declas, que s'incorporarà a la Direcció d'Empreses de la Catalunya Central -i que té la seu a Manresa-; Sònia Suñé, que ocuparà el mateix càrrec corresponent a la zona de Lleida; Manoli Jiménez, que exercirà les mateixes funcions a la zona de Barcelona-Diagonal; i Miguel Ángel Sánchez, que s'incorporarà a la de Sabadell. Tal com ha informat l'entitat bancària, actualment, aquesta àrea disposa d'una xarxa de 14 centres especialitzats que donen servei a companyies que facturen entre 5 i 300 milions d'euros.
El grup BBVA tanca l'any amb beneficis multimilionaris
El grup BBVA va anunciar fa poques setmanes que ha tancat l'any 2020 amb uns beneficis de 1.305 milions d'euros, un 62,9% menys que l'any anterior, en un exercici que l'entitat va considerar que havia anat «de menys a més». I és que, en l'últim trimestre, l'entitat va aconseguir el seu millor resultat trimestral dels últims dos anys, guanyant 1.320 milions. Aquest 2020, el BBVA ha tancat la venda de la seva filial als Estats Units, operació que li permetrà aportar 8.500 milions d'euros als comptes, i reprendre la política de dividends del 35%-40% en l'exercici 2021. De fet, el BBVA té la intenció de recomprar prop del 10% de les seves accions quan es formalitzi del tot la venda de la filial americana. A càrrec del 2020, pagarà 5,9 cèntims per acció.
Adéu a la fusió amb Banc Sabadell
Tot plegat s'ha decidit pocs mesos després que el BBVA decidís aturar el procés de fusió amb el Banc Sabadell i el BBVA han decidit aturar la fusió. A finals de novembre, les entitats van tancar les negociacions per una eventual fusió per manca d'acord, descartant així crear la segona entitat més gran a l'Estat, per darrere de la que sorgirà amb la unió de CaixaBank i Bankia.
En aquell moment, el Banc Sabadell va argumentar que havia «decidit donar per acabades les converses al no haver assolit les parts un acord sobre l'eventual equació de canvi de les accions d'ambdues entitats». El BBVA també va anunciar que les converses per la fusió havien «conclòs sense que s'hagi arribat a un acord».