Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oficina BBVA

L'avís que acaba de fer el BBVA sobre la guerra a Ucraïna

La guerra impedirà la recuperació de l'economia

L'economia sentenciada de mort a causa de la guerra d'Ucraïna. I és que el conflicte bèl·lic portarà conseqüències severes en els pròxims anys, en els que haurem de reescriure les nostres vides, ja que els canvis seran evidents.

El president del BBVA, Carlos Torres, ha alertat que la guerra d'Ucraïna «incrementa de forma significativa» els dubtes al voltant de la recuperació de l'economia. 

«L'entorn previ a la invasió era de clara recuperació, però la invasió eleva la incertesa», ha dit aquest divendres en la junta general d'accionistes de l'entitat, celebrada a Bilbao. 

L'economia global es veurà molt afectada

Pel directiu, el conflicte també impulsarà la inflació a curt termini i tindrà una afectació «desigual»  als diferents països. 

Més enllà de l'impacte a curt termini, Torres també ha assegurat que la guerra «tindrà importants repercussions estructurals en la geopolítica i l'economia global»  i que el món es troba davant la consolidació «d'un nou ordre mundial».

La importació d'energia, aliments i matèries primeres disminuirà 

«En qüestions estratègiques com l'energia, l'alimentació, les matèries primeres o la tecnologia prevaldrà l'autonomia; serà un món diferent de la globalització creixent de les últimes dècades», ha afegit el president del BBVA.

En aquest sentit, Torres ha qualificat el procés de descarbonització com «la disrupció més rellevant de la història», recordant que el volum d'inversió que s'hi destinarà és «colossal». 

«Estem parlant del 8% del PIB mundial en els pròxims tres anys», ha comentat. Davant aquest repte, Torres també ha celebrat que els inversors gaudeixin de suficients incentius per invertir en tecnologia per «transformar tots els sectors de l'economia».

No tot són males notícies per als inversors

Malgrat que l'any 2021 va continuar marcat per la covid-19, tant el president com el conseller delegat del BBVA han destacat que l'entitat va obtenir els millors resultats de l'última dècada, un benefici recurrent de 5.069 milions d'euros, gràcies al bon funcionament del negoci ordinari.

Amb aquests resultats, el banc ha proposat el repartiment d'un dividend de 31 cèntims per acció, el més gran en la història de l'entitat. 

D'aquests, 23 cèntims es pagaran el pròxim 8 d'abril, mentre que la resta ja han estat abonats. 

Per altra banda, l'entitat s'ha fixat l'objectiu d'incrementar el percentatge del benefici que destina a dividends i situar-lo en una forquilla entre el 40% i el 50%.