Foto del cartell de BBVA en una oficina bancària.

El BBVA mana un avís a tots els seus clients amb una targeta de crèdit o dèbit

Descobreix la nova funcionalitat del banc per augmentar la seguretat

Cada cop són més les novetats que duen a terme des de les entitats bancàries amb l'objectiu de fer-los la vida més còmoda als seus clients. Tot això, a més, té en compte l'augment de la ciberdelinqüència en l'ús de les targetes de crèdit o dèbit.

L'ús fraudulent de les dades dels clients per treure'ls els diners és molt freqüent. Les estafes estan en auge i són molts els que no saben què fer per aturar els peus als delinqüents.

Alguns bancs, com el BBVA, han incorporat novetats a les seves targetes perquè siguin els mateixos usuaris els que puguin frenar les estafes de manera còmoda i senzilla. Per això, només cal seguir uns quants passos.

Les targetes de crèdit i dèbit, al punt de mira

Els ciberdelinqüents compten amb mètodes cada vegada més professionals per dur a terme les estafes. De manera general, un dels elements més perjudicats és la targeta bancària, ja que les seves dades són les que solen robar els delinqüents.

Foto d'una oficina de BBVA.
BBVA ofereix la possibilitat d'apagar i engegar les targetes | Europa Press

Després, els lladres utilitzant aquest tipus de dades per fer compres de forma fraudulenta, arribant a deixar sense diners les víctimes. Per tot això, cal posar una precaució extremada quan s'utilitzen targetes de dèbit o crèdit per pagar.

Aquest és l'avís que BBVA dona als clients sobre la targeta

En aquest sentit, BBVA ha decidit prendre cartes a l'assumpte i intentar que els seus clients no perdin els diners. La mesura del banc també s'ha dut a terme amb l'objectiu que els usuaris no pateixin davant de la possible pèrdua de la targeta bancària.

Per això, l'entitat posa a disposició dels seus clients una nova funcionalitat que promet facilitar-los molt les coses. Es tracta de la possibilitat de poder apagar i encendre les targetes, tant de crèdit com de dèbit, quan ho necessitin.

Són molts els anuncis que està duent a terme el banc per fer que els usuaris se sentin còmodes. La funcionalitat per apagar i encendre la targeta s'uneix a d'altres com el Pla Amic, amb què s'aconsegueixen 350 euros, o el càlcul de la pensió.

Què es pot fer amb les targetes del banc

Aquesta funcionalitat consisteix, sobretot, a poder apagar i encendre la targeta de crèdit o dèbit contractada amb l'entitat quan el client vulgui o ho necessiti.

D'aquesta manera, en cas que l'usuari sospiti que ha perdut o li han robat la targeta, les pot apagar de forma ràpida i senzilla. Així, qualsevol operació que es dugui a terme utilitzant-la quedarà suspesa. És a dir, no es podrà fer servir.

El millor, sens dubte, és que, en cas que la targeta torni a aparèixer o el client comprovi que les seves sospites no eren certes, és que podrà tornar a encendre el plàstic sense cap problema. En altres paraules, podrà fer-la servir de nou en les seves compres com si res.

Foto d'una taula amb un portàtil, un mòbil i uns apunts.
Podràs activar o desactivar la targeta a la Banca Online de BBVA o a l'app | Canva

Com pots apagar la targeta de BBVA

Si tens la necessitat d'apagar o desactivar temporalment la teva targeta de dèbit o crèdit de BBVA, així com tornar a activar-la, tan sols has de seguir uns quants passos.

En primer lloc, has d'ingressar dins de la Banca Online de BBVA o a l'aplicació del mòbil. Després, seleccioneu la targeta que voleu engegar o apagar. Ara, feu lliscar el botó per dur a terme l'acció (podràs fer-ho per desactivar-la o activar-la, segons necessitis).

La dada que has de tenir en compte si apagues la targeta

Com veus, utilitzar aquesta nova funció del banc és molt senzill, ràpid i no té cap mena de risc, però sí que augmenta la seguretat dels clients.

En cas que apaguis la targeta perquè l'hagis perdut, recorda que, si no apareix, has de contactar amb BBVA . D'aquesta manera, el banc la cancel·larà del tot i podrà expedir-ne una de nova al seu lloc.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!