Pedro Sánchez

La nova moneda de 2 euros que arribarà aviat: commemora a Pedro Sánchez

Serà la segona moneda commemorativa a Espanya el 2023

Les monedes tornen a ser notícia. No obstant això, en aquesta ocasió no parlem de cap peça de gran valor, encara que qui sap, potser l'adquirirà amb el pas dels anys. Ens referim a la nova moneda de 2 euros que començarà a circular ben aviat a Espanya: una edició especial que commemora Pedro Sánchez.

Sí, ho has llegit bé. Aquesta nova moneda de dos euros serà encunyada a manera de commemoració i retrà homenatge al president del Govern, qui també ocuparà un càrrec de presidència al Consell de la Unió Europea.

Aquest és el motiu de l'emissió de la nova moneda

En concret, el llançament d'aquests exemplars es deu a aquest segon lloc que presideix Sánchez al Consell de la Unió Europea. Actualment, Espanya es prepara per liderar la presidència de torn de l'organisme europeu, un títol rotatori en què participen tots els Estats membres.

A través d'aquesta institució, més coneguda com a 'Consell', es dirigeixen les normatives, les mesures de legislació i les decisions polítiques entre els ministres dels governs de cadascun dels països que formen part de la Unió Europea. En altres paraules, és una mena d'escenari on els líders polítics debaten les qüestions pertinents.

Moneda de 2 euros
Serà la segona moneda commemorativa a Espanya el 2023 | Getty Images

Espanya presidirà el càrrec per cinquena oportunitat

Com hem comentat, el càrrec de presidència de l'organisme es va alternant entre els membres representatius de cada país. Avui dia, Suècia exerceix la funció de lideratge. Tot i això, el següent a agafar el relleu serà Espanya.

El segon semestre d'aquest 2023, concretament entre l'1 de juliol i el 31 de desembre, Espanya presidirà per cinquena vegada el Consell. En aquest sentit, Pedro Sánchez passarà a ser el portaveu oficial.

La segona moneda commemorativa a Espanya el 2023

Amb motiu de celebració de l'esdeveniment, el Govern ha decidit llançar una moneda de dos euros d'edició limitada aquest 2023. Es tracta de la segona peça commemorativa que s'emetrà a Espanya aquest mateix any.

Segons detalla el portal Numismàtica Visual, la primera moneda de caràcter especial ret homenatge al Patrimoni Mundial de Ciutat Vella de Càceres. El volum previst d'emissió és d'un milió i mig d'exemplars. Tal com recull la mateixa pàgina, aquestes monedes començaran a circular pel país a finals de març.

Foto de les mans d'una persona gran amb unes monedes d'euro i una cartera.
Encara se'n desconeix el disseny i la data de llançament | Getty Images

Encara no hi ha data concretada

Pel que fa a la moneda que commemora la presidència espanyola del consell de la Unió Europea, encara se'n desconeix el disseny, així com la data de llançament.

«De moment pocs detalls més es coneixen sobre aquesta emissió, que per lògica serà posada en circulació durant el segon semestre de l'any, amb un tiratge per determinar», assegura el portal d'experts en numismàtica.

Pel que sembla, encara haurem d'esperar uns mesos per poder presenciar aquesta nova moneda en homenatge a Pedro Sánchez. Una peça que de ben segur ja esperen aconseguir alguns dels col·leccionistes més ambiciosos.

El món de la numismàtica, en auge

Tot i que semblava estar en decadència, el col·leccionisme de monedes ha reviscut. Les cases de subhastes en línia han trobat en aquest sector una nova oportunitat de negoci que, segons sembla, funciona molt bé.

Ara, els experts estan a un sol clic de trobar i fer-se amb les peces més cobejades del moment. Així mateix, les grans quantitats de diners que estan disposats a pagar per alguns exemplars han fet que molts usuaris s'interessin per aquest món de compravenda.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!