Foto d'una factura de la llum i dos bitllets d'euro.

Preu de la llum per aquest dijous, 9 de març: hores més barates i cares del dia

Descobreix les hores més econòmiques per rentar, planxar o aspirar a casa teva

El preu mitjà de la llum per a aquest dijous, nou de març, se situa als 73,59 euros per megawatt hora (MWh). Tal com detalla l'operador del mercat Ibèric d'Energia (OMIE), suposa una baixada respecte al preu mitjà de la llum d'aquest dimecres. El vuit de març, el megawatt hora es va mantenir als 98,93 euros de mitjana.

En efecte, el preu de l'electricitat pot arribar a ser molt inestable. Tot i que els preus d'avui es mantenen considerablement favorables, no ens podem refiar d'aquesta tendència, que pot desaparèixer en qualsevol moment. Continua llegint per conèixer l'evolució dels preus durant la jornada d'avui.

Quines són les hores més barates del 9 de març?

Aquest dijous, les hores més barates amb diferència seran les del migdia. Entre les 16.00 i les 17.00 hores es produirà el pic més baix del dia, en aquest moment el preu del megawatt hora se situarà en els catorze euros. Aquest import no variarà gaire respecte a la franja anterior, entre les 15.00 i les 16.00, quan el megawatt hora tindrà un cost de 20 euros.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Imatge del preu de la llum del 9 de març
Aquest és el preu per hora d'aquest dijous, 9 de març. | Catalunya Diari

A més, també presenciarem preus sorprenentment baixos en altres franges. Tant a la de les 14.00 i les 15.00 hores, com a la de les 17.00 i les 18.00, el megawatt hora es pagarà a 29,59 euros.

Imatge de les hores en què la llum serà més barata el dijous 9 de març
Aquestes són les millors hores d'aquest dijous, 9 de març. | Catalunya Diari

Quines són les hores més cares de llum aquest dijous?

Al llarg d'aquest dijous, els preus es mantindran baixos, però una mica inestables, per això t'aconsellem parar atenció i evitar el consum excessiu a les hores més cares. El primer pic del dia es produirà de bon matí: entre les 08.00 i les 09.00, franja en què el preu del megawatt hora arribarà als 121,36 euros. Així mateix, entre les 09.00 i les 10.00, el seu valor serà de 112,61 euros/MWh. A partir d'aquell moment, els costos començaran a disminuir.

Tot i això, no t'has de confiar: a la tarda tindrà lloc un segon augment del dia. Entre les 19.00 i les 20.00 el preu del megawatt hora se situarà als 101,69 euros. Però, no serà fins a les 20.00 hores, quan el preu arribarà al seu valor més alt del dia, amb un cost de 120 euros/MWh.

Imatge de les hores en què la llum serà més cara el 9 de març
Les hores més cares i barates d'aquest dijous, 9 de març. | Catalunya Diari

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Si vols percebre un estalvi a final de mes, pren nota: aquestes són les millors hores del dia per endollar aquells electrodomèstics de més consum. D'entrada, ja t'avancem que el millor serà evitar tant les primeres hores del matí com les de la tarda.

Tot i això, als que només disposin de la primera meitat del dia per dur a terme les tasques de la llar, els aconsellem realitzar-les a partir de les 11:00, ja que a les franges anteriors el preu del megawatt hora serà una mica elevat. Així, doncs, entre les 11.00 i les 12.00 hores, el cost se situarà en els 65,38 euros/MWh. Aquest valor anirà disminuint amb el pas de les hores: entre les 12.00 i les 13.00, el preu del megawatt hora serà de 60,14 euros.

Imatge de les millors i pitjors hores per gastar llum del dijous 9 de març
Les hores que pots aprofitar aquest dijous, 9 de març. | Catalunya Diari

Quines hores puc aprofitar a la tarda?

Ara bé, si les teves tasques poden esperar, el millor serà reservar-les per a després de dinar, ja que a les hores del migdia es donaran les franges més barates amb diferència. La nostra recomanació és aprofitar el consum a partir de les 14.00 hores. En aquesta franja, el preu del megawatt hora serà de 29,59 euros. També pots tenir en compte l'hora entre les 16.00 i les 17.00, moment en què es donarà el preu més baix del dia, situant-se en els 14 euros/MWh.

De la mateixa manera, pots treure profit a la franja que ve a continuació, ja que entre les 17.00 i les 18.00 el cost del MWh serà de 29,59 euros. Però, si no vols endur-te una sorpresa amb la factura, el millor serà evitar el consum excessiu a partir de les 18:00, ja que és quan es registraran els preus més elevats.