Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto del cartell de BBVA en una oficina bancària.

Si la teva hipoteca ha pujat molt aquests últims mesos, atent a la nova oferta de BBVA

BBVA soluciona la pujada històrica de l'Euribor

El banc BBVA ha habilitat una nova oferta després de la pujada històrica de l'Euribor dels últims mesos. Els usuaris, després dels darrers esdeveniments, han vist com les quotes mensuals de les seves hipoteques s'han disparat.

Si ho exemplifiquem amb dades, una hipoteca mitjana amb tipus d'interès variable oscil·la actualment en uns 200 euros. Això suposa un gran cop per a l'economia d'aquestes llars.

La proposta de BBVA

Foto d'una oficina de BBVA.
La proposta de BBVA per a la hipoteca | Europa Press

Després de la pujada històrica de l'Euribor i de les seves conseqüències, el BBVA ha posat sobre la taula una nova oferta. Consisteix en el reemplaçament dels usuaris que ja estiguin hipotecats amb una altra entitat. D'aquesta manera, es canvia la hipoteca d'un banc a un altre per poder tenir millors condicions de finançament.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

L'estalvi a la hipoteca amb BBVA pot suposar anualment més de 1.000€. Per tant, la proposta de BBVA pot servir d'ajuda a moltes llars i alleujar econòmicament una situació de vulnerabilitat.

Pots simular l'estalvi que tindries amb BBVA

L'entitat financiària del BBVA ha engegat un simulador per poder calcular la quota resultant. A més, ens servirà per poder escollir el préstec que més s'adapti a les nostres necessitats o possibilitats econòmiques.

Així, podrem saber de forma senzilla si el reemplaçament de la nostra hipoteca al BBVA és beneficiós per a la nostra butxaca. Aquest simulador ens pot ajudar també a saber si el nostre banc ens imposarà traves per impedir que abandonem la companyia. Moltes entitats financeres inclouen en les condicions per concedir una hipoteca, la contractació d'assegurances de vida o plans de pensions.

Les dades no fallen, els clients opten cada cop més per la subrogació de la hipoteca. Segons el mateix Institut Nacional d'Estadística (INE), l'estiu passat es van registrar més de 1.413 subrogacions a la hipoteca. L'usuari, a més, pot aprofitar aquest tràmit per disminuir el període de devolució del préstec.

La hipoteca suposa més del 40% del sou en moltes famílies

La inflació ha suposat per a moltes famílies un calvari. Després de la pujada dels preus i dels carburants, se suma l'increment de la quota de la hipoteca. A Espanya, més d'un milió de llars estan al límit amb les hipoteques i els crèdits.

El Banc Central Europeu ha fet la primera pujada de tipus d'interès a l'Eurozona des de fa 12 anys. Des del juliol passat ha pujat més de 25 punts bàsics i pot ser que segueixi pujant. Després de l'elevada inflació, el Banc Central Europeu ha assolit el màxim històric amb un 8,1% interanual.

Una de les conseqüències és la pujada de l'Euribor. Aquest és l'indicador per poder calcular les quotes de les hipoteques. Actualment aquest índex està disparat i durant l'últim any ha pujat més d'un 150%.

Totes aquestes dades reflecteixen que les famílies han de pagar més i destinar més pressupost mensual al pagament de la hipoteca. De fet, les famílies podrien arribar a pagar més de 104,67 € cada mes i més de 1.200 € cada any. Aquestes dades reflecteixen una realitat aclaparadora: les llars espanyoles no poden més.

El vocable Euribor o hipoteca suposa per a les famílies un autèntic malson. Més de 172.000 llars destinen més del 40% dels ingressos mensuals per pagar la quota de la hipoteca, una dada que espanta si sumem la xifra de llars que ja estaven en una situació límit.

La xifra de famílies que han de dedicar més del 40% del salari al pagament de les quotes és més d'un milió. Algunes entitats financeres com el BBVA estan oferint algunes propostes perquè les famílies en aquestes situacions paguin menys.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!