Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Les Rambles de Barcelona durant el toc de queda

Barcelona demana un toc de queda ja, que podria arribar a bona part de Catalunya en hores

Així ho ha fet públic el tinent d’alcalde de Seguretat de la capital catalana, Albert Batlle. En les pròximes hores, es coneixerà l'abast de la mesura

Catalunya està a punt de veure com torna el toc de queda. Molt probablement, aquest toc de queda no s'aplicarà a tot el territori i s'optarà per confinar a les nits certes zones que comptin amb pitjors indicadors epidemiològics. De fet, en les pròximes hores s'ha de conèixer a quins territoris afectarà i quins horaris tindrà aquest toc de queda.

Aquest més que possible retorn del confinament nocturn ha generat molt debat en les últimes hores. I és que no són pocs els alcaldes i alcaldesses que han demanat a la Generalitat que torni el toc de queda. Dos d'ells han estat els batlles de Badalona i Sant Cugat.

Aquest dimecres al matí, dia 14 de juliol, hem sabut que un altre municipi s'ha afegit a aquesta petició. I no estem parlant d'una localitat qualsevol, sinó de la capital catalana: Barcelona.

Barcelona demana el retorn del toc de queda i proposa que sigui d'1 a 6 de la matinada

Així doncs, l'Ajuntament de Barcelona ha demanat oficialment un toc de queda per a la ciutat que duri d'1 a 6 de la matinada. Així ho ha explicat aquest dimecres tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, en un debat a la Comissió de Presidència.

L'objectiu no és altre que evitar la concentració i aglomeració de persones a la via pública coincidint amb la cinquena onada del coronavirus que està vivint actualment el país. I és que, segons ha admès Albert Batlle, actualment l'Ajuntament de la capital de Catalunya no té els instruments suficients per evitar aquestes concentracions de gent al carrer. Segons el tinent d'alcalde de Seguretat barceloní, «ni amb el doble ni el triple de policia podríem» controlar-ho.

Albert Batlle va transmetre aquesta realitat en la trobada que va mantenir dimarts amb els consellers de la Presidència, Salut i Interior. Aquesta reunió va servir per abordar com s’apliquen les noves mesures restrictives anunciades pel Govern de la Generalitat

Barcelona, la zona més delicada 

Ahir dimarts, els serveis jurídics de la Generalitat van avalar demanar al TSJC el retorn de toc de queda en les zones amb més incidència de Covid-19. I Barcelona és la zona amb alguns dels indicadors més disparats.

A la regió sanitària de Barcelona ciutat el risc de rebrot s'enfila fins als 1.859 punts i l'Rt es troba a l'1,34. La incidència a 14 dies és de 1.368 i el 22,84% de les proves que es fan surten positives. En les últimes 24 hores, per exemple, se n'han detectat més de 2.000 de nous. A la regió actualment hi ha 303 pacients ingressats, 47 més que fa 24 hores.