Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La platja de Barcelona amb l'hotel 'W' al fons

Barcelona desobeirà el Procicat: La decisió que acaba de prendre l'Ajuntament

Protecció Civil ha demanat no obrir les platges, però la capital catalana ho farà coordinadament amb altres municipis metropolitans

Ja falta menys per la revetlla de Sant Joan. Després d'un 2020 en el qual gairebé no es va poder fer res per culpa de la pandèmia, aquest 2021 pinta bastant diferent. Ho serà perquè ja han caigut algunes de les restriccions més dures i perquè alguns ajuntaments estan disposats a facilitar al màxim que els seus ciutadans puguin celebrar-lo com toca.

És el cas de Barcelona i altres municipis del litoral metropolità. I és que el consistori de la capital catalana ha decidit desobeir les recomanacions del Procicat i obrir igualment les seves platges de cara a la nit del 23 de juny.

Tal com explica Betevé, l'Ajuntament de Barcelona ha pres aquesta decisió després de reunir-se amb la resta de municipis metropolitans del litoral i també amb la Generalitat i Procicat. Les altres localitats implicades són Castelldefels, Gavà i Badalona.

D'aquesta manera, Barcelona ha optat per no fer cas a les recomanacions del Procicat. I és que l'organisme depenent del Govern va apostar per limitar l'aforament a les platges o directament tancar-les per la revetlla de Sant Joan. El propòsit del Procicat és evitar aglomeracions durant una de les nits més especials de l'any.

Tot i això, el tinent d'alcalde Albert Batlle, ha explicat que no era viable tancar les platges, tal com es va fer l'any passat. I és que, segons Batlle, la pressió de les aglomeracions es pot traslladar a altres zones de la ciutat. Actualment ja no hi ha toc de queda i l'alt volum de gent que surt als carrers aquella nit podrien propiciar aquest escenari.

Decisió final després d'alguns dubtes a l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ja s'havia mostrat partidari d'obrir les platges per la revetlla de Sant Joan des d'un principi. A finals de maig ja van deixar clara que aquesta era la seva aposta.

De fet, fins i tot ja s'estava treballant en la idea de muntar un dispositiu de seguretat similar al d’anys anteriors a la pandèmia. Poc després, però, Ada Colau va rebaixar l'eufòria, deixant a l'aire la decisió fins que no s'hagués reunit amb la resta d'agents implicats.

Finalment, després d'aquestes trobades, el consistori barceloní tirarà endavant la idea inicial d'obrir les platges per la revetlla de Sant Joan. I ho faran també Badalona, Gavà i Castelldefels.

En el cas de Barcelona, Albert Batlle també ha explicat que la Guàrdia Urbana controlarà l'accés a les platges, impedint l'accés de tendes de campanya, begudes alcohòliques ni aparells musicals.