Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pau Donés

Un any sense el Pau Donés: La trucada del rei Felip abans de morir

L'artista va morir fa ja un any víctima del càncer

Aquest dimecres 9 de juny es compleix un any de la mort de Pau Donés. L'icònic vocalista de la banda 'Jarabe de Palo' moria prematurament amb 53 anys víctima d'un càncer de còlon.

Després d'una llarga lluita contra la malaltia que li havien diagnosticat l'any 2015, el cantant català ens donava una gran lliçó de vida. I també de mort, de com rebre-la. Sense por i sense dolor, sense perdre la il·lusió de viure fins al final tot i haver ja acceptat el seu prematur desenllaç.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

«Jo el que volia és acabar els meus dies, que no sé quants seran, un mes, dos mesos, una setmana, el que sigui, tenint una conversa amb algú. Volia intentar donar una imatge nostra que, potser, la gent no té. Que és la imatge de les persones normals i corrents», li deia el cantant a Jordi Évole durant la seva entrevista per al documental.

Sota el títol 'Eso que tú me das', Pau Donés ens va deixar el millor llegat que podríem rebre com a societat. Però, més enllà de les seves cançons, que seran sempre eternes, la seva mort ha deixat un buit enorme en el panorama artístic espanyol. Un sector que ha perdut una de les seves millors veus i un dels artistes més estimats.

Fa un any que la mort de Pau Donés va deixar un gran buit en el panorama artístic

Després de la seva mort, nombroses cares conegudes van manifestar públicament el seu dolor i tristesa per la pèrdua d'una icona de la música. Personatges famosos que en alguns casos mantenien una estreta relació d'amistat amb l'artista, però que en altres tan sols eren admiradors seus.

Aquest últim va ser el cas del rei Felip VI. Tres dies després de la mort, el rei dedicava unes emotives paraules a les instal·lacions del Matadero Madrid, el centre cultural contemporani situat a la capital.

«M'impressiona molt i vaig pensar quan va treure l'últim disc que hi havia alguna cosa més... però crec que ell ja ho sabia. Ha estat com un comiat», deia en un homenatge.

En aquest també va tenir cabuda l'actriu Rosa Maria Sardà, que va morir durant aquesta mateixa setmana. No obstant això, aquest no va ser l'únic detall que el rei d'Espanya va tenir amb un artista al qual admirava amb profunda devoció.

La trucada de Felip VI a Pau Donés que va sorprendre l'artista abans de morir

Abans de la seva mort, el marit de Letícia no va dubtar a posar-se en contacte amb Pau Donés per conèixer l'evolució de la seva malaltia. Un bonic detall en vida que l'artista va agrair públicament.

«L'altre dia vaig rebre una trucada que em va encantar. Estava a casa i, què passa? Rebo una trucada de telèfon», comença a narrar en una entrevista amb el diari 'El Mundo'.

Així, va prosseguir: «Mai agafo les trucades si no conec el número. Però són les onze de la nit... doncs l'agafo». «'Hola, Pau Donés?'. 'Sí, soc jo'. 'Hola, soc Felip, el rei'».

El cantant molt emocionat va afegir: «I, res, m'estava trucant el rei. Em va encantar que Felip em truqués». Tot i que no es coneixien de res, el monarca no va dubtar a posar-se en contacte amb una persona a qui admirava dins i fora de l'escenari.

Com a gran aficionat a la seva música, Felip VI no només es va interessar pel seu estat de salut, sinó també pel seu últim disc publicat. «Un serà monàrquic, o el que sigui, però em va encantar que el rei d'Espanya em truqués per preguntar-me com estava i com em trobava», va admetre.

Tanmateix, va dir: «Em va dir que havia escoltat la cançó 'Humo'. I que li encantava i que quan sortís el disc el baixaria d'iTunes. Quin gran detall, no?», relatava emocionat el català.