Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Nova dàrsena d’embarcacions de lloguer al port de Cambrils.

Tot a punt per al nou centre de serveis nàutics del port de Cambrils

En favor del turisme nàutic i l'economia local, l'objectiu és obrir la nàutica a la ciutadania perquè tota classe d'usuaris hi tinguin accés

Nova dàrsena d’embarcacions de lloguer al port de Cambrils.
El centre oferirà opcions per atendre els diferents interessos dels usuaris | Ports de la Generalitat

Ports de la Generalitat, alineat amb les previsions del nou Pla de ports de Catalunya Horitzó 2030, treballa en la promoció dels esports nàutics des de diferents eixos. La potenciació de la nàutica de base, la creació de centres d’oci nàutic, la integració de centres de formació nàutica als ports o la diversificació en l’oferta de serveis nàutics. 

Per aquest motiu, ben aviat entrarà en funcionament el centre de serveis nàutics del front portuari de Cambrils. Consisteix en la construcció d'una instal·lació de lloguer  de diferents models d'embarcacions al front portuari de Cambrils.

L'objectiu de la iniciativa és fomentar la nàutica entre tota mena d'usuaris i potenciar la nàutica de base perquè els usuaris més joves tinguin accés fàcil a l'activitat. A més, aquesta activitat ajudarà a posicionar Cambrils com a líder de la Costa Daurada en activitat nàutica.

Les noves instal·lacions donaran un impuls socioeconòmic al front portuari cambrilenc generant llocs de treball i amb l'arribada de turisme que consumirà activitats nàutiques, però també gastronomia, botigues i serveis locals.

El centre de serveis nàutics

Nova dàrsena d’embarcacions de lloguer al port de Cambrils
Nova dàrsena d’embarcacions de lloguer al port de Cambrils | Ports de la Generalitat

Les noves instal·lacions disposen d’un pantalà flotant de fusta en forma de “L”. Diferents passarel·les acolliran 45 embarcacions de lloguer o xàrters de fins a 15 metres d’eslora.  

Velers esportius i d’esbarjo, embarcacions de motor amb llicència i sense, embarcacions per a pesca esportiva, motos d’aigua i caiacs, entre d’altres. 

Així mateix, oferirà opcions per atendre els diferents interessos dels usuaris com ara, la durada dels serveis (d’hores a dies), la contractació o no de patró o el lloguer de materials.

Així mateix, el centre s’ha dissenyat per facilitar l’accés dels clients, garantint l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda.

S’estima que el nou centre de serveis nàutics ha de generar 50 llocs de treball i ajudar a la dinamització econòmica del municipi i el seu entorn. 

Per al seu funcionament, el centre necessita una sèrie de serveis que s’han ubicat en tres mòduls lleugers. Aquests estan muntats sobre una plataforma de fusta damunt la làmina d’aigua, adossada al moll de ribera. 

Abans de fer aquestes guinguetes s’han estudiat la visual des de diferents punts de port on hi ha major concurrència de vianants com ara, el moll pesquer i el moll de ribera, per tal de no afectar la visual de la façana marítima de Cambrils.

Els tres mòduls ocupen una superfície de 55 metres quadrats distribuïda en tres espais. 

Un primer espai d’atenció al client, per fer la  contractació  de  serveis i l’administració. Un segon que incorpora dos serveis  amb un vàter, pica i dutxa cadascun. I un magatzem  per guardar estris de l’activitat, equipaments contra incendis i dispositius antivessament, així com un punt net
 

Fomentar el turisme nàutic

L’objectiu d’aquest centre d’activitats nàutiques és d’ajudar a posicionar Cambrils com a líder del sector nàutic de la Costa Daurada

Es preveu que la nova activitat aporti 30.000  turistes nàutics  a la ciutat cada any durant els mesos de calor. 

Durant l’estiu, els turistes vindran a  navegar, però també a conèixer la costa i la vila. També a  tastar la gastronomia i comprar als comerços de la població. 

En temporada baixa es preveu que arribin grups d’empreses a fer congressos i activitats entorn de la nàutica, ajudant a la desestacionalització de l’activitat i a l’economia local.

Nova zona de xarters nautics de Cambrils
a nàutica s’ha de socialitzar perquè tota la ciutadania hi tingui accés. | Ports de la Generalitat

Totes aquestes línies de treball s’emmarquen amb l’estratègia portuària de la Generalitat de Catalunya. Aquesta consisteix a convertir els ports en centres d’activitat nàutica que puguin prestar servei a tota la ciutadania. Una ciutadania diversa i plural amb diferents interessos i capacitats econòmiques.