Imatge d'uns nens d'excursió amb prismàtics

Sanitat confirma un dels canvis amb nens: «A partir dels 12 anys»

Són molt bones notícies per als turistes que viatgen en família

Espanya continua aprovant normatives per reactivar, tan aviat com sigui possible, el turisme internacional. Després de més d'un any carregat de restriccions i prohibicions cap als viatgers, el govern espanyol ha pres la determinació de rebre els turistes amb els braços oberts.

Amb la campanya de vacunació avançant a un bon ritme, el passat 7 de juny el govern de Pedro Sánchez reobria les fronteres per a rebre viatgers de tot el món. Amb les úniques excepcions dels vols procedents de l'Índia, el Brasil i Sud-àfrica, que mantenen les limitacions com a conseqüència de les noves variants del virus.

Per si fos poc, a partir d'avui, es farà efectiva una nova normativa que ajudarà a promoure, encara més, els viatges procedents de l'estranger.

I és que ara els menors de 12 anys estaran exempts de presentar una prova diagnòstica per entrar a país. Una notícia que va ser molt ben rebuda per les persones que cada any es desplacen a Espanya per gaudir d'unes vacances en família.

Es tracta d'una resolució de la Direcció General de Salut Pública que ha estat publicada aquest dimecres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

La mesura modifica una d'anterior relativa als controls sanitaris en els punts d'entrada d'Espanya i s'uneix a la resta de normes que ja van entrar en vigor el passat dilluns.

Reactivació del turisme: la normativa que regeix actualment per entrar a Espanya

«Des del 7 de juny, totes les persones vacunades i les seves famílies són benvingudes al nostre país. Amb independència del seu lloc d'origen», anunciava el president Pedro Sánchez divendres passat a la Fira de Turisme Internacional (Fitur) organitzada a Ifema.

Així doncs, tots aquells que tinguin la pauta completa de la vacuna podran viatjar a Espanya sense la necessitat de presentar cap prova diagnòstica de virus.

Això sí, només seran acceptades les vacunes que tenen el vistiplau de l'Agència Europea del Medicament (EMA) i de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Pfizer, Astrazeneca, Moderna i Janssen són les que, de moment, compten amb aquest aval. La russa Spunik V i la xinesa Sinopharm encara no han estat aprovades.

Per la seva banda, els que encara no hagin rebut la seva dosi corresponent tindran fins a tres opcions diferents per poder entrar a Espanya. Podran presentar una prova PCR negativa realitzada amb 48 hores d'antelació al vol. 

També podran viatjar amb una prova d'antígens realitzada seguint els mateixos terminis anteriors, una nova alternativa que resulta més econòmica i ràpida.

Finalment, es permet com a opció presentar una certificació de recuperació que indica que aquesta persona ha passat la Covid-19 i té anticossos naturals.

Totes les opcions possibles, inclòs el certificat de vacunació, es podran presentar a partir de l'1 de juliol a través del Certificat Verd UE Covid. Aquest document tindrà tota la informació registrada i facilitarà els desplaçaments dels ciutadans europeus.

Els nens menors de 12 anys no necessitaran prova per entrar a país

No obstant això, els nens menors de 12 anys estaran exempts d'aquesta normativa anterior. El Ministeri de Sanitat ha elevat de 6 a 12 anys l'edat mínima d'exigència per sotmetre a una prova diagnòstica que permeti l'entrada a Espanya.

Es tracta d'una decisió que s'ha pres seguint els límits establerts per alguns països de l'entorn europeu. Com és el cas de França, Finlàndia i els Països Baixos, que mai van implantar aquest requisit per a nens tan petits.

«Els passatgers menors de dotze anys queden exempts de la presentació de les certificacions previstes a l'apartat cinquè. Això no obstant, hauran d'estar en possessió del codi QR obtingut després de l'emplenament del formulari de control sanitari a través d'SpTH », diu el BOE de el 9 de juny.

A més, la modificació també té en compte l'edat mínima per optar a la vacunació. Cal recordar que, fins al moment, només la vacuna de Pfizer està aprovada per a ser inoculada en menors d'entre 12 i 18 anys.