Veïns de Lleida asseguts a la terrassa que el bar Beat ha muntat a l'avinguda Doctora Castells de Lleida

No se’n surten: La zona de Catalunya que té totalment disparada la Covid-19

El risc de rebrot a la comarca del Solsonès se situa per sobre dels 200 punts

La Covid-19 dona una petita treva a Catalunya. Les dades cada vegada generen més optimisme i, davant la pràctica absència de morts, el territori es prepara per un estiu amb certa normalitat. El cert, però, és que sí que hi ha zones de Catalunya on la incidència del virus és certament preocupant. Aquest és el cas de la comarca del Solsonès.

El risc de rebrot s’hi ha disparat i se situa per sobre dels 200 punts. Quelcom que es considera de màxim risc. Tot i això, cal entendre que les comarques amb una densitat molt baixa de població tendeixen a disparar-se fàcilment; ja que qualsevol increment, per petit que sigui, pot dinamitar les dades.

De fet, a les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà, el Bages, l’Alt Empordà i la Selva els passa precisament el mateix. Se situen en un risc de rebrot alt, entre els 101 i els 200 punts. En totes les comarques, però, hi ha un denominador comú: la poca densitat de població.

Lleida i les Terres de l’Ebre, una porta a l'esperança 

Lleida és territori hostil per la Covid-19. La demarcació sencera se situa entre el risc molt baix i el risc baix. Amb les terres de l’Ebre passa quelcom molt similar, ja que hi ha molts pocs casos detectats en relació a la densitat de població.

Preocupació a la costa

Del Baix Camp a l’Alt Empordà, la situació preocupa. Punts crítics com el Barcelonès, el Tarragonès, el Garraf o el Baix Llobregat registren un risc alt de Covid-19. Quelcom que, si bé és cert que les dades generals criden a l’optimisme, crida l’atenció.

I ho fa, a més, a les portes de la revetlla de Sant Joan. Protecció Civil, de fet, ha demanat aquest dimecres, 9 de juny, el tancament de les platges a Barcelona per evitar aglomeracions.

Tot i això, les xifres generals de la Covid-19 a Catalunya criden a l'optimsisme. El nombre de crítics a l'UCI per covid baixa de 200 aquest dimecres. En concret, n'hi ha 197, quinze menys que fa 24 hores.

Pel que fa als ingressats en planta, n'hi ha quatre menys, 582 en total segons l'última actualització del Departament de Salut. L'Rt baixa de 0,94 a 0,90 i el risc de rebrot disminueix quatre punts, fins a 89.

S'han declarat 578 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total en tota la pandèmia de 632.779. També s'ha informat de 5 noves defuncions, per un global de 22.213. La incidència acumulada a 14 dies puja lleugerament però segueix per sota de 100, passant de 99,17 a 99,44.

El 3,32% de les proves de la darrera setmana han donat positiu.