Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'Antònia ha estat la primera persona en rebre la vacuna de Janssen a Catalunya

Els set municipis de Catalunya on Salut comença una Marató de Vacunació

Hi poden anar determinades franges d'edat de les set ABS de la Regió Sanitària de Girona que participen en el projecte

El Departament de Salut impulsa aquesta setmana i fins a finals de mes una Marató de Vacunació a la Regió Sanitària de Girona que consisteix a administrar els vaccins sense cita prèvia en set municipis. Aquesta iniciativa es farà a Roses i l'Escala (Alt Empordà); la Bisbal d'Empordà, Palafrugell i Torroella de Montgrí (Baix Empordà); i Tossa de Mar i Lloret de Mar (Selva).

En cada un dels municipis, les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) acotaran una franja d'edat i només hi podrà participar la gent d'aquella ABS, que s'haurà d'identificar amb la targeta sanitària i el DNI. La campanya està pensada per facilitar l'accés de la ciutadania a la vacuna i va dirigida a aquelles persones que encara no tinguin la primera dosi, que no tinguin cita i que no hagin passat la Covid-19 en els darrers sis mesos.

A l’Escala (Alt Empordà), la Marató de Vacunació s'està desenvolupant durant la jornada d'avui per franges horàries i segons grups d'edat a la Sala Polivalent Municipal. Aquesta tarda, l'espai estarà obert per al grup de 60 a 69 anys. Es tracta de la segona experiència sense cita prèvia en aquesta ABS, ja que el passat 2 de juny es va organitzar la primera.

Roses vacunarà dissabte al Mercat Municipal

A Roses (Alt Empordà), el punt de vacunació serà el dissabte 12 de juny de dos quarts de nou del matí a les sis de la tarda en el Mercat Municipal. Estarà dirigit a persones d'entre 45 i 49 anys i majors de 69. Hi podran anar tots els habitants de Roses, Cadaqués, Castelló d'Empúries, Palau-Savardera i Pau, que formen part de l'ABS.

A Torroella de Montgrí (Baix Empordà), la Marató de Vacunació es farà al Pavelló Esportiu els dies 15 i 17 de juny per a les persones d'entre 45 i 59 anys. L'horari serà de dos quarts de deu del matí a set de la tarda i està dirigit a les poblacions de Torroella, Fontanilles, Gualta, Jafre, la Tallada d'Empordà, Serra de Daró, Ullà i Verges.

Pel que fa a la Bisbal d'Empordà, es vacunarà al Pavelló Firal els dies 18 i 21 de juny entre dos quarts de nou del matí i les set del vespre. La campanya estarà enfocada per a persones d'entre 45 i 49 anys que viuen al mateix municipi i també a Corçà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Foixà, Palau-Sator, Parlavà, Rupià, Ultramort, Ullastret i Vulpellac.

Tossa i Lloret encara no han definit les franges d'edat

El Pavelló Annex del Poliesportiu serà el punt de vacunació de Palafrugell (Baix Empordà) i es vacunarà sense cita prèvia els dies 21, 22 i 29 de juny entre dos quarts de nou i les set del vespre. El col·lectiu també és el més jove: persones d'entre 45 i 49 anys. L'ABS de Palafrugell comprèn les poblacions de Begur, Mont-ras, Pals, Regencós i Torrent.

Per últim, a Tossa i Lloret de Mar (Selva), la vacunació sense cita es realitzarà el 15 i el 17 de juny respectivament en torns de matí i tarda i s’està treballant en definir la resta de detalls.