Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge panoràmica de la ciutat de Barcelona amb la Torre Glòries o Agbar a la dreta

Barcelona recupera un negoci històric en plena pandèmia

El mític espai tornarà a obrir les portes gairebé dos anys del tancament per problemes econòmics

Imatge panoràmica de la ciutat de Barcelona amb la Torre Glòries o Agbar a la dreta
Barcelona recupera una mítica sala de teatre   | cedida

No tot són males notícies. En un context on el teixit empresarial està fent mans i mànigues per poder sobreviure i fer front a les mesures restrictives per frenar la Covid-19, també ens trobem alguns brots verds que conviden a l'optimisme. Aquest dijous hem conegut que Barcelona recuperarà un negoci històric de la ciutat que, a més, està lligat a un dels sectors més afectats per la pandèmia: el món cultural. I és que, el pròxim mes de març, el mític Teatre Apolo reobrirà les portes després de gairebé dos anys tancat.

Nou projecte amb una gran inversió

Després d'haver de tancar el 2019 per greus problemes econòmics quan la sala era gestionada Ethika Global, el Teatre Apolo tornarà a obrir les portes el pròxim març sota la propietat del grup madrileny Smedia. L'empresa, propietària de set sales a Madrid, desembarca per primera vegada a Catalunya amb l'objectiu de reviure les nits glorioses d'aquest mític teatre barceloní, que va obrir les portes per primera vegada l'any 1901.

Per reobrir el Teatre Apolo, Smedia ha invertit un total de 600.000 euros, però calculen que la xifra ascendirà a 800.000. Malgrat aquesta destacada inversió i la situació actual de pandèmia que viu el país, el director d'Smedia, Enrique Salaberría, ha recordat que «els teatres són eterns» i que, per molt dolent que sigui el context, «no es pot tenir els espectadors en l'oblit». És per això que ja han anunciat els diversos espectacles que conformaran l'oferta inicial de la nova etapa del Teatre Apolo.

Tres obres i ofertes musicals per començar

Els primers anuncis sobre la cartellera del Teatre Apolo no s'han fet esperar. 'Quién mató a Sherlock Holmes?', un muntatge protagonitzat per Daniel Diges, s'estrenarà el 18 de març i es podrà veure fins a l'1 de maig. Serà una proposta de petit format adaptada a la situació de pandèmia i creat pels responsables de l'èxit 'El Médico', Félix Amador e Iván Macías.
 

A més, també s'hi estrenarà el musical 'Antoine', sobre el creador d''El petit príncep' Antoine de Saint-Exupéry i faran tornar a Barcelona l'espectacle de Joglars 'Señor Ruiseñor'. Com a novetat destacada, la música en viu compartirà cartell amb els espectacles teatrals.

Canvi d'etapa

D'aquesta manera, l'Apolo vol deixar enrere l'anterior etapa, quan la gestionava Ethika Global, i que va quedar marcada pels diversos litigis i impagaments a prop de 200 treballadors i proveïdors. Això va passar l'any 2019 i ara, pràcticament dos anys després, iniciarà una nova aventura de la mà d'Smedia.