Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb classe d'estudiants universitaris d'esquena i un cercle amb bitllets d'euro

La desconeguda beca per comprar material escolar que ja pots demanar a Catalunya

L'ajut econòmic puja fins als 100 euros i es podrà sol·licitar fins a finals de setembre

La tornada a l'escola es presenta sempre especialment complicada, sobretot per als pares. Durant el mes de setembre hauran de fer un esforç per aconseguir tots els llibres, llibretes i bolis. Però el que no comptaven possiblement és amb una beca especial per comprar material escolar.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Diferents estudis eleven el cost de la tornada a les aules al voltant dels 400 euros per alumne. Per fer més agradable el retorn als centres, una de les principals marques de papereria sembla disposada a donar un cop de mà a les famílies. La firma Oxford posa a disposició una beca de 100 euros per al curs 2023/2024.

Gràcies a aquest ajut s'estalviaran la despesa en llibretes, agendes, bolígrafs i llapis. Segur que les persones que en resultin beneficiades la sabran valorar. No cal reunir grans requisits per accedir-hi.

Només caldrà aportar la matrícula del present curs acadèmic o un justificant que acrediti que s'està estudiant. Està pensada per a tota mena d'alumnes, ja siguin de Primària, ESO, Batxillerat, Formació Professional, Grau Universitari o Postgrau.

Muntatge amb una classe buida i un cercle amb nens d'esquena amb motxilla
Aquesta beca la podran sol·licitar tota mena d'alumnes | Getty Images, Getty Images Signature

Un detall que es valorarà molt

A més de facilitar la matrícula dels estudis, perquè et concedeixin l'ajuda també t'exigiran una altra condició. Caldrà incorporar a la sol·licitud una carta motivacional.

En aquest document cal explicar els motius pels quals els agrada tant el material d'aquesta marca. A més, cal explicar en què es gastarien els diners en cas de resultar afortunats amb l'esmentada ajuda. Per tant, no estaria malament esforçar-se a l'hora de redactar l'escrit.

Quins són els terminis de beca?

El termini de sol·licitud d'aquesta beca es va obrir el 31 d'agost passat i es mantindrà en vigor fins al 30 de setembre. Es concedeix tots els mesos al llarg del curs escolar. Per tant, si no te la donen ara pots seguir provant fortuna durant l'any.

Al contrari del que molts podrien pensar, l'elecció del guanyador es decidirà per sorteig i no a través d'un jurat. La resolució es notificarà al beneficiari per mitjà de WhatsApp o correu electrònic.

El beneficiat disposarà d'un període màxim de 24 hores per donar resposta, publica Ok Diario. Si no ho fa en el termini estipulat, la perdria i la beca s'atorgarà al següent escollit a la llista del sorteig.

Muntatge amb un home fent un examen tipus test i dues mans subjectant diversos bitllets d'euro
La notificació del guanyador de la beca es farà mitjançant WhatsApp o correu electrònic | Getty Images, Getty Images Signature

Més ajuts per part d'entitats privades

Tota ajuda és poca quan es tracta d'afrontar la tornada a les classes. Estudiar, sobretot un grau universitari o un cicle de formació professional, suposa un desemborsament important. Perquè ningú no es quedi sense l'oportunitat de formar-se, el Ministeri d'Educació compta amb una sèrie de beques.

Però també hi trobem ajuts per part de les comunitats i de les empreses privades, com és el cas de l'empresa de papereria Oxford. Una altra de les propostes a valorar arriba de la mà de la Fundació Adecco, que posa a disposició dels estudiants subvencions de 2.000 euros.

En aquest cas, les beques s'orienten a alumnes d'FP, graus universitaris i màsters. Hi ha diversos requisits a complir, com haver nascut entre 1993 i 2007. A més, caldrà tenir un certificat de discapacitat igual o superior al 33%, i comptar amb una matrícula en vigor el 2023-2024.

Expliquen que amb elles el que pretenen és «aconseguir la inclusió laboral de les persones amb discapacitat». D'aquesta manera fomentaran «la formació en àrees amb més sortides professionals en l'àmbit empresarial». El pressupost per a aquests ajuts puja fins als 250.000 euros.