Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb dues persones amb paraigües caminant pel carrer en ple temporal de pluja i un cercle on apareix Roberto Brasero

Roberto Brasero confirma quin dia s'acaben les pluges: «Temps d'estiuet»

Roberto Brasero té bones notícies per als seus seguidors

Ens esperen per davant unes quantes hores de pluges intenses, que aniran acompanyades a més d'una disminució de les temperatures. Una DANA (Depressió Aïllada a Nivells Alts) i un front fred que entrarà per l'Atlàntic en tenen la culpa. Tot i això, Roberto Brasero ja adverteix del dia que s'acabaran les precipitacions i tornarà la calor.

La DANA es va deixar notar durant aquest dimarts a la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia, est d'Andalusia i Castella-la Manxa. Es van registrar pluges localment fortes i tempestes. Aquest fenomen s'anirà desplaçant dimecres cap al nord.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Els models meteorològics avisen de precipitacions intenses a zones de Catalunya i Balears. Per la seva banda, a la resta de la Mediterrània el mal temps anirà remetent. De fet, s'espera que hi hagi una jornada assolellada amb increment dels valors tèrmics.

També caldrà estar pendents aquest dimecres a última hora d'un nou front que entrarà pel nord-oest peninsular. Deixarà pluges a Galícia i el més probable és que recorri bona part de la península durant dijous deixant aigua a diversos territoris.

Dues persones amb paraigües enmig del carrer durant una tempesta
Les pluges seran més intenses a la zona del Mediterrani i al nord-oest peninsular | Europa Press

El mal temps anirà remetent a partir de divendres

Roberto Brasero anuncia per dijous «abundant nuvolositat i precipitacions generalitzades». S'aniran desplaçant del nord-oest al sud-est. Les pluges seran més notables sobretot a Galícia i al Cantàbric occidental.

Hi ha la «possibilitat que arribin a ser forts a la meitat nord-oest de Galícia, sense descartar-se a l'oest d'Astúries». A mesura que es traslladin cap al sud-est aniran perdent força. De fet, no es preveu que l'aigua arribi a afectar la costa mediterrània.

L'home del temps d'Antena 3 aclareix que aquesta predicció és el «clàssic pronòstic d'un front atlàntic escombrant la península. Amb pluges i baixada de temperatures al seu pas». Li resulta especialment curiós que es tracti de la primera tardor coincidint gairebé amb el final de l'estiu.

Per tant, la setmana estarà marcada per la inestabilitat. Es preveu, a més, l'entrada d'aire fred a capes mitjanes de l'atmosfera que provocaran una caiguda dels termòmetres a partir de dijous. Aquest dia hi haurà un descens gairebé generalitzat i en punts de l'interior, com ara Madrid o Sòria, no es registraran ni 20 ºC.

Per divendres, les màximes tornaran a experimentar un nou descens. Aquesta caiguda tèrmica serà més acusada sobretot al centre i a l'est peninsular.

Els termòmetres rondaran entre els 20 i 25 ºC a la major part de la Península. Els registres més importants es trobaran a l'oest d'Andalusia i a la Mediterrània. Per la seva banda, a les Canàries es marcaran entre 28 i 30 ºC.

Muntatge amb un cel clar, amb sol i diversos núvols de fons, i un mapa de temperatures de l'AEMET
La calor i el bon temps tornaran el cap de setmana | Pexels, AEMET

Roberto Brasero porta bones notícies per al cap de setmana

Roberto Brasero recorda que el dissabte 23 de setembre «començarà la tardor a les 8.50 hores». Quan es produeixi el canvi d'estació, «el front atlàntic ja se n'haurà anat» i tampoc hi ha «cap altra DANA a l'horitzó proper».

Per tant, tindrem un cap de setmana de sol «a la major part d'Espanya i en algunes zones fins i tot de calor». Ho considera «l'altra cara de setembre» després d'una primera quinzena marcada per la inestabilitat i les fortes precipitacions.

A partir de dissabte hi haurà un increment progressiu de les temperatures que es podria allargar fins a la setmana següent, apunten els experts. No es descarta que fins i tot l'estiu ens concedeixi unes darreres jornades de sol i calor a partir de dilluns.

En qualsevol cas, abans que arribi el bon temps el cap de setmana caldrà esquivar les pluges. Seran més acusades al litoral mediterrani i al nord-oest peninsular.