Parella gran, dos pensionistes, consultant dades en una tauleta

Ben fàcil: el web per saber quan podràs jubilar-te i quants diners cobraràs

Aclareix els teus dubtes amb aquest senzill simulador de la Seguretat Social

Quan afrontem la recta final de la nostra vida professional, ens acostuma a venir la curiositat per saber quan ens toca jubilar-nos i, sobretot, el que cobrarem des del dia que deixem de treballar fins al final dels nostres dies. Aquestes qüestions estan sempre sobre la taula i les hem de conèixer com més aviat millor.

Quan s'acosta la data de la jubilació, de vegades ens venen dubtes i ens preguntem quines són aquest tipus de dades tan importants per a nosaltres. I és que canviarem totalment de vida per passar a una altra de molt diferent, sense les responsabilitats professionals que hem tingut durant anys.

Quant al càlcul de la pensió que percebrem, aquest depèn d'uns barems i dels anys cotitzats que hàgim emprès durant la nostra vida laboral. A més, també té molt a veure amb la pensió que cobrarem les bases imposables sobre les que hem aportat a la Seguretat Social.

Coneix la data exacta de jubilació i quant cobraràs de pensió

Per aclarir aquests dubtes dels que seran els futurs jubilats, la Seguretat Social els ho ha posat fàcil a tots. Així, a la seva pàgina web podem utilitzar un simulador senzill que es pot fer servir de manera gratuïta.

Estem parlant d'una calculadora de pensions que podem trobar sense cap mena de complicació a la Seu Electrònica de la Seguretat Social. Ideal per a aquells que vulguin resoldre els seus dubtes.

Les mans d'una persona gran agafant diversos bitllets d'euro
No esperis més i descobreix la data concreta en què et jubilaràs | Getty Images

Entrem de manera intuïtiva a l'apartat de 'Pensions' i busquem el simulador de jubilació. Si no vols complicar-te més la vida, aquest és l'enllaç perquè puguis saber quan et tocarà jubilar-te i què cobraràs de pensió.

El primer requisit que et sol·licita la Seguretat Social per entrar al simulador és actuar en nom propi i emprendre aquest tràmit. Mitjançant la clau PIN o un altre sistema d'identificació electrònica que concedeix l'Administració, podràs ingressar sense problema a aquest simulador.

La web que t'informa de l'import de la pensió que percebràs

Després que t'identifiquis, la Seguretat Social recopilarà totes les dades personals del treballador. Així les coses, els combinarà per fer un càlcul aproximat d'a quina edat et podràs jubilar i quina pensió t'emportaràs.

Això sí, si en algun cas el simulador dona certs errors a compte d'aquestes dades, ho hauràs de fer saber a la Seguretat Social quan arribi el moment de la jubilació. Exposa la Seguretat Social que aquest simulador fa uns càlculs segons la informació que disposa sobre el sol·licitant a la data en què realitza aquest càlcul.

Alhora, aquesta eina també posa sobre la taula que el treballador compta amb diferents opcions que poden afectar d'una manera o altra el càlcul de la seva pensió . Per exemple, els canvis de règim d'autònoms a compte aliè, els canvis de base de cotització o la desocupació.

Pensionista mirant amb preocupació unes factures
Podràs conèixer tpts els detalls importants sobre la teva jubilació | Getty Images

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

El simulador de la Seguretat Social que t'aclarirà tots els dubtes sobre la teva jubilació

Quan hàgim acabat de realitzar aquesta gestió amb el simulador de la Seguretat Social , anirem al següent pas. El sistema ja ens ha confirmat a quina edat i quant cobrarem de pensió i ara podem obtenir un document amb tots els detalls. Així, tenim l'opció d'aconseguir un fitxer PDF que posi en clar la nostra futura situació.

En aquest cas, parlem d'un certificat PDF que es pot descarregar o bé guardar al dispositiu si així ho requereix el sol·licitant. Com veiem, aquesta és una manera molt senzilla de conèixer què serà de nosaltres quan deixem de treballar i afrontem una nova etapa vital.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!