Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una persona fent líquid en un cotó i una rodona amb romaní

Els 3 beneficis del romaní que molta gent ignora i hauries d'aprofitar al màxim

El romaní és una de les plantes més conegudes gràcies a les seves múltiples propietats beneficioses per a la salut

El romaní és una de les plantes que més usos ha tingut des de fa segles. De fet, una de les coses per les quals més destaca és per les seves propietats medicinals. Gràcies a això, ha aconseguit convertir-se en un imprescindible de casa nostra.

Entre altres propietats, destaca per ser ric en antioxidants i flavonoides, compostos capaços de millorar la salut. A més, encara que és típic de la regió mediterrània, ja es cultiva a tot el món pels seus múltiples usos i característiques.

Aquests són els 3 beneficis del romaní que has de tenir en compte

Els beneficis que més destaquen del romaní estan relacionats amb la salut. Tot i que compta amb diversos, són tres els que més criden l'atenció.

Potent antioxidant

El romaní, en ser ric en antioxidants, és capaç de protegir les cèl·lules del dany oxidatiu, cosa que provoca un retard de l'envelliment. Així mateix, pot millorar la salut de la pell i dels cabells.

Millora cognitiva

Són diversos els estudis que han demostrat que aquesta planta pot contribuir a millorar la memòria, l'atenció i la concentració. A més, pot reduir l'ansietat i l'estrès i millorar el rendiment cognitiu.

Ingredient antiinflamatori

D'altra banda, les seves propietats antiinflamatòries el converteixen en un ingredient que alleuja tant el dolor com la inflamació d'afeccions com la fibromiàlgia, l'artritis i la síndrome de l'intestí irritable, entre d'altres.

Altres usos per aprofitar el romaní al màxim

A més de pels seus usos medicinals, el romaní també és conegut per comptar amb altres propietats interessants.

Cuina

En primer lloc, és molt comú fer ús d'aquesta herba aromàtica a la cuina, afegint les fulles en plats com la paella, així com en guisats, salses i fins i tot pans. D'aquesta manera, se'ls dona un extra de sabor i aroma.

Conservant natural

Tant el romaní com els seus extractes s'utilitzen com a conservants naturals gràcies a les propietats antioxidants. D'aquesta manera contribueix a allargar la vida útil de diversos aliments, evitant l'oxidació d'olis i greixos.

Aromateràpia

Finalment, també és molt comú fer servir l'oli essencial de romaní extret de les fulles i flors. Aquest oli es fa servir en aromateràpia i per elaborar productes de cura personal, ja que compta amb una potent i revitalitzant fragància.