Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar atenent un pacient ingressat a l'UCI amb covid-19

L'advertència d'un expert sobre la soca britànica: «Hem vist brots explosius»

El microbiòleg Benito Regueiro recorda la importància de la seqüenciació del virus per controlar les noves variants

Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar atenent un pacient ingressat a l'UCI amb covid-19
Benito Regueiro alerta que la soca britànica del coronavirus és la més estesa a Espanya de les noves variants. | ACN

El cap de microbiologia de l'Hospital de Vigo, Benito Regueiro, ha advertit que la variant de coronavirus detectada al Regne Unit el passat mes de desembre és la més estesa a Espanya de les noves soques. En aquest sentit, el microbiòleg ha explicat que «sens dubte és la que més s'ha estès per tot el territori nacional i la seva transmissibilitat és molt major», explicava al digital 'Niusdiario'.

Benito Regueiro ha donat un missatge alarmant sobre l'efecte d'aquesta soca britànica a territori espanyol, assegurant que a Galícia «hem vist brots explosius provocats per la variant anglesa». L'expert de l'Hospital de Vigo ha manifestat que les noves soques no són més greus, però en ser més contagioses fa que provoquin més danys.

Un cas de la variant sud-africana detectat a Galícia

La passada setmana, l'Hospital de Vigo va detectar el primer cas de la variant sud-africana a Espanya. Regueiro explicava al citat mitjà que la persona contagiada havia viatjat recentment a Sud-àfrica per motius laborals, moment en què va entrar en contacte amb la malaltia. Les autoritats van iniciar el rastreig a partir d'aquesta persona positiva, sense trobar cap contagiat més.

El microbiòleg explicava que el contagiat «va seguir correctament el protocol marcat i va tenir pocs símptomes». Sobre aquesta soca sud-africana, Regueiro advertia que «sabem que contagia més i és més transmissible». En aquest sentit, Regueiro admetia que no s'ha detectat cap altre cas, com tampoc s'ha trobat cap positiu vinculat a la soca brasilera, tot i que no ho descartava de cara als pròxims dies.

La seqüenciació, clau per controlar les noves soques del virus

Davant aquestes noves variants del coronavirus, el cap de Microbiologia de l'hospital gallec insistia en un punt clau per a controlar-les és millorar la seqüenciació, ja que la possibilitat de mutacions era ja coneguda.

«Seqüenciar és veure tota la informació genètica que conté el virus», explicava Benito Regueiro, recordant, però, que «es necessita una metodologia especial». Així mateix, afegia que la seqüenciació «ens dona l'avantatge de tenir un coneixement més complet del virus per a intentar controlar la pandèmia».