Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb diversos cotxes aparcats en bateria i una mà subjectant un sortidor d'una benzinera

Els experts es pronuncien sobre la qualitat de la benzina barata: pren nota

Les benzineres 'low cost' es posicionen com les favorites després de la pujada de preus

El combustible s'està convertint en un producte només apte per a les butxaques més adinerades. Les freqüents pujades dels preus de la gasolina i el dièsel han provocat que cada vegada siguin més els conductors que busquen, sigui com sigui, benzineres low cost.

Una de les grans preguntes que passa pel cap de milers de persones, però, és si ens podem refiar de la qualitat d'aquest tipus de combustible econòmic. Ara sembla que els experts ens poden oferir una resposta.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

El combustible, cada cop més car

A finals de setembre, tant la benzina com el dièsel van encadenar ni més ni menys que 12 setmanes consecutives de pujada de preus. De fet, els conductors comproven preocupats com el llindar dels 2 euros està cada cop més proper.

De mitjana, la benzina es ven a Espanya a un preu d'1,76 euros el litre. El dièsel, per part seva, també frega els 1,70 euros el litre. A més, cal destacar que el futur de la situació no és gens optimista.

Muntatge amb una persona posant gasolina al cotxe i un cercle amb una mà subjectant diversos bitllets d'euro
El llindar dels 2 euros es troba cada cop més a prop i preocupa els conductors | Getty Images, Maria Sbytova

Segons els experts, sembla que en aquesta dècada es viurà el límit màxim de demanda. Això farà que els preus del combustible continuïn augmentant els propers mesos.

Els supermercats, reis de la benzina low cost

En aquest sentit, són molts els conductors que han decidit abandonar la benzinera de tota la vida per apostar per altres low cost. Els supermercats i hipermercats s'han posicionat com a favorits a l'hora d'estalviar a final de mes.

Aquest tipus d'establiments solen comptar amb programes de fidelització cap als clients, oferint-los descomptes exclusius. Alguns, de fet, poden arribar fins i tot als 20 o 30 cèntims per litre de combustibles.

En la major part dels casos, per part seva, aquest descompte és directe sobre el tiquet de compra. És a dir, no s'acumulen punts o cèntims, sinó que els clients poden comprovar l'estalvi de manera instantània.

Alguns tenen acords amb grans petrolieres

Supermercats com Aldi, Carrefour, Alcampo, Lidl, Costco o Hipercor ja es posicionen com els preferits per omplir també el dipòsit. Alguns, com Hipercol i Lidl, tenen fins i tot acords amb les grans petrolieres, com Repsol o Galp.

Gràcies a aquestes dades, cal destacar que els combustibles d'aquest tipus d'establiments són de primera qualitat per la seva procedència. Tot i això, es compta amb la virtut de poder gaudir de l'esperat descompte, que varia depenent del supermercat en qüestió.

Altres supermercats compten amb les seves pròpies benzineres

D'altra banda, també cal parlar d'altres superfícies. En aquest sentit, algunes operen les seves pròpies benzineres que, fins i tot, tenen el nom del mateix hipermercat.

En aquests casos, per la seva banda, la benzina procedeix dels mateixos centres de distribució i refineries de Repsol, Campsa o BP. Després, és distribuïda per l'empresa Exolum. En definitiva, els combustibles són pràcticament iguals.

Gasolinera de Repsol plena de cotxes
Tot i que el combustible és pràcticament el mateix, cal anar amb compte amb els additius | Europa Press

Compte amb els additius al combustible

No obstant això, sí que cal parar atenció a alguns aspectes. Les estacions de servei són les que més tard s'encarreguen d'afegir-hi els additius. Aquí és on podrem trobar la gran diferència.

Actualment, hi ha uns controls de qualitat molt exigents. Per això, és difícil que el combustible de baixa qualitat arribi al consumidor final. Així i tot, és a les estacions de servei on poden començar els problemes de qualitat.

La solució per no fallar en posar gasolina

Cal tenir en compte que a les benzineres més antigues hi pot haver tancs desgastats que poden tenir residus i impureses. Aquests, després, arribaran més tard als cotxes, i poden fer malbé el motor o els sistemes de catalització.

Per evitar problemes, l'ideal és escollir benzineres que es trobin en bon estat de conservació, assegurant-nos que siguin tan modernes com sigui possible.