Sanitària portant material a una companya en una UCI de l'Hospital del Mar amb pacients Covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus

El BIOCOM-SC alerta que la disminució de pacients a les UCI és massa lenta

Els investigadors constaten que el ritme de reducció als llits convencionals sí que és l'esperat

Els investigadors del grup BIOCOM-SC de la Universitat Politècnica de Catalunya han alertat aquest dilluns que el ritme de baixada de les UCI és massa baix, «en la banda pitjor de les previsions». La reducció està per sota del 10% setmanal i després de tres setmanes només ha baixat un 20%. Pel que fa a disminució en l'ocupació de plantes i els nous ingressos, en canvi, baixen com era esperat.

En aquest sentit, des del BIOCOM-SC expliquen que en tres setmanes s'han alliberat un terç dels llits. «Lent, però clarament millor que les UCI», han afegit els investigadors, que han alertat que en aquests moments és «imprescindible» que no hi hagi pujada de casos,

Així mateix, també han remarcat la importància de l'arribada ràpida de les vacunes per poder reduir el nombre de morts i la pressió assistencials als hospitals.

Hi ha 588 pacients ingressats en UCI als hospitals catalans

Segons el darrer balanç del Departament de Salut, ara com ara hi ha 588 pacients ingressats a les UCI dels hospitals catalans. En la darrera setmana, la pressió hospitalària en llits de crítics s'ha reduït en 44 persones, mentre que comparant la xifra de fa dues setmanes, la disminució acumulada és de 106, ja que a 8 de febrer el nombre de pacients en UCI era de 694. En aquest sentit, aquest mateix matí la consellera de Salut, Alba Vergés, demanava a la ciutadania que no abaixés la guàrdia davant la pandèmia, ja que la pressió assistencial encara és elevada.

Pel que fa als malalts de Covid-19 ingressats en planta, la reducció en les dues últimes setmanes ha estat de 606 pacients menys, 330 dels quals en la darrera setmana. Actualment, als hospitals catalans hi ha 2.029 malalts de coronavirus ingressats a planta.