El nou local social de la Miralba, a la Bisbal del Penedès.

La Bisbal del Penedès espera que el local social de la Miralba estigui a punt aquest gener

Serà un espai on els veïns del nucli es puguin reunir

Els veïns del barri de la Miralba, a la Bisbal del Penedès, ja tindran en pocs dies un local on poder reunir-se. L'Ajuntament de la Bisbal ha anunciat que les obres de construcció del local social finalitzaran aquest mateix mes de gener. Un cop acabades, el consistori les recepcionarà i els veïns ja en podran fer ús. L'alcaldessa, Agnès Ferré, ha mostrat la seva satisfacció per tenir a punt aquest local social per a un barri on no n'hi havia cap.

«Els veïns havien expressat el seu desig de tenir-ne un en nombroses ocasions, ja que fins i tot s'havien arribat a reunir al carrer», ha explicat Ferré, afegint que el local serà «un punt de trobada i un lloc on realitzar activitats».  El projecte de creació del local social de la Miralba es va iniciar el 2016, quan la regidoria d’Urbanisme va iniciar el procediment per a la construcció d’un local al carrer del Gladiol, 6, de la Miralba. Les obres van començar el passat mes de juny.

Un cost total de 240.000 euros

El cost total de l’execució de l’obra ha estat de 239.376 euros, dels quals 215.438 es pagaran amb la subvenció del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona i, la resta, amb fons propis municipals. El local social s’ha projectat, des d’un primer moment, de forma conjunta amb l'Associació de Veïns de la Miralba, que ha donat el vistiplau als diferents passos que s'han anat seguint, segons asseguren des del consistori.

La superfície construïda del local és de 230,33 m² i compta amb una sala polivalent, dos despatxos, lavabos, bar, magatzem i porxos. A més del local, l’Ajuntament preveu adequar un terreny d’equipaments municipals que està ubicat just al costat del local social. D'altra banda, i també relacionat amb l'activitat veïnal de la Bisbal del Penedès, el pròxim 30 de gener es fa la sortida de l'Associació de Jubilats a Blancafort, amb un circuit termal i una jornada gastronòmica. La sortida es va ajornar el passat 16 de gener.