La Bisbal del Penedès demana mesures per fer front a l'augment de robatoris en habitatges

El ple aprova una moció on es demana també un enduriment de les penes pels condemnats

El ple de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès celebrat aquest dilluns 18 de març ha aprovat una moció presentada pel grup municipal del PDeCAT en la qual es demana al Govern de la Generalitat que es prenguin mesures «per fer front a l’alarma social causada pels robatoris en cases habitades». Aquesta és una moció impulsada per l'Associació de Municipis de Catalunya (ACM) que es presenta a municipis petits on no es disposa de policia local, i on s'ha constatat un augment dels robatoris a l'interior d'habitatges.

«No és una allau de casos, però sí que últimament n'hem detectat més, raó per la qual hem decidit presentar aquesta moció al ple», ha explicat a Tarragona Digital l'actual alcaldessa i líder del PDeCAT de la Bisbal, Agnès Ferré. La moció, que ha estat aprovada amb els vots a favor del PDeCAT, l'abstenció d'ERC i el vot en contra de la regidora no adscrita, mostra la «preocupació per l’increment de la inseguretat ciutadana que es concreta amb els robatoris, alguns amb força, en domicilis del nostre municipi i a la comarca».

Enduriment de les penes

Entre les mesures sol·licitades hi ha que es doti de més personal i recursos als Mossos d'Esquadra perquè puguin tenir més presència en municipis on no hi ha policia local. De la mateixa manera, s'insta a la Fiscalia de Catalunya i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) «que en els seus respectius àmbits de decisió siguin amatents en les fases de graduar les peticions de pena, de les sentències i de considerar la reincidència».

En aquest sentit, també es demana als representants polítics al Parlament i al Congrés dels Diputats que «se sol·liciti una modificació del Codi Penal per elevar les penes per aquesta tipologia de delictes». Les últimes setmanes s'han donat diversos casos de robatoris violents a l'interior d'habitatges que han causat preocupació al territori, com el que va tenir lloc a Masllorenç el passat mes de febrer, en què dues persones van quedar ferides. Aquest mes de març també es va provocar un robatori a dins d'una casa a Querol, quan el seu propietari era a dins.