Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rodatge del curtmetratge 'Recoge tus cosas'

El Festival Breus 2019 arrenca amb l'objectiu de promoure el consum de curmetratges a Reus

Durant els tres dies del festival —el 21, 22 i 23 de març— es realitzaran diverses activitats gratuïtes destinades, sobretot, a les famílies i al jovent

Rodatge del curtmetratge 'Recoge tus cosas'
Imatge d'arxiu del rodatge del curtmetratge 'Recoge tus cosas' | Cedida
 

El Festival Breus 2019 vol apropar el món del curtmetratge a la major part possible de la ciutadania de Reus, és per això que, durant els tres dies del festival —el 21, 22 i 23 de març—, ha preparat un seguit d'activitats dirigides, principalment, a les famílies i als joves. D'aquesta manera, pretenen incentivar el consum dels curtmetratges  a la ciutat de Reus. Totes les activitats que es realitzaran són gratuïtes.

Veure curtmetratges en família a Reus

Una de les activitats proposades dirigides a les famílies és el  «CreaBreus», es tracta d'un concurs que consisteix a crear petites peces audiovisuals d'un minut. Ahir, dilluns 18 de març, va finalitzar el termini d'entrega d'aquests curts realitzats per amateurs. La temàtica d'aquesta primera edició és el tutú i la frase «per amor a l'art». Un jurat serà l'encarregat d'escollir els guanyadors.  Els curtmetratges guanyadors es projectaran al Teatre Bartrina el dia 23 de març

Una altra de les activitats proposades és el «MiniBreus», on es projectaran un seguit de curtmetratges en una sessió infantil de 60 minuts. Aquesta activitat està pensada perquè hi assisteixin famílies amb infants de més de tres anys. En els set curts que es projectaran en total, els protagonistes intentaran fer front als reptes que se'ls presenten d'una forma enginyosa. 

El dissabte, 23 de març, es realitzarà un  taller de creació destinat a infants i joves d'entre 4 i 14 anys. En aquest taller, els participants hauran de construir un relat a partir de tres tècniques d'animació. L'activitat es realitzarà al  Castell del Cambrer (pl. del Castell, 4) d'11.00 hores a 14.00 hores. A partir de la ballarina reusenca Roseta Mauri, a qui es fa homenatge aquest any 2019, es crearà una breu pel·lícula animada on el moviment i la dansa seran part del procés creatiu. Es treballarà amb tres sets i amb tres tècniques d'aminació diferents. D'altra banda, el mateix dissabte,  la «Caravana PUCK» s'instal·larà a la plaça del Mercadal, és el cinema més petit del món on només poden entrar set persones. 

També hi ha activitats pels joves al Festival Breus

Es faran  dues sessions que giraran entorn el gènere, destinades a alumnes de batxillerat i graus i es projectaran el dia  2 de març a les 9.00 hores i a les 12.00 hores. També es projectarà una altra sessió sobre la drogodependència, destinat als alumnes de l'ESO, que es realitzarà el dia  22 de març a les 9.00 hores. Finalment, una última sessió destinada als alumnes de primària que  tractarà sobre la inclusió, aquesta es projectarà el dia 22 de març a les 12.00 hores.