Exterior de l'ermita de Sant Josep de Montblanc

Les 3 esses

Aquesta setmana he conegut un projecte d’inclusió social que fa goig d’explicar. Es tracta de «les 3 esses» de Sant Josep de Montblanc, una iniciativa que pretén crear i seguir mantenint els llocs de treball de les persones amb discapacitat, un dels col·lectius amb més necessitats de suport de la Conca de Barberà.

Després d’anys d’oblit i d’abandonament d’aquesta ermita de la vila ducal, des de fa uns dies Aprodisca s’encarrega de la nova gestió del bar, el restaurant i l’entorn de l’àrea de lleure i alhora dona una segona vida a un dels indrets patrimonials més referencials del territori, un fet que ja s’ha pogut constatar amb l’afluència constant de visitants que es perpetua durant tots els caps de setmana.

La proposta, a més, ha estat batejada amb un nom del tot romàntic i que repercuteix en una triple actuació: la social, la sostenible i la saludable. La forma de la S ve donada, alhora, de la part peculiar del ferro que envolta la campana de l’ermita.

D’aquesta manera queden reflectits i tenen un lligam de significat important amb la simbologia de la lletra, incloent-hi també, la silueta de l’edifici i l’arbre per no perdre i respectar el seu arrelament històric.