Un dels accessos tancats a la Cala Bona de Blanes

Blinden una cala de la Costa Brava per evitar la massificació

Només han deixat un únic punt d'entrada

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha blindat aquest divendres quatre dels accessos a peu a la Cala Sant Francesc (Cala Bona) de manera permanent. La decisió s'ha hagut de prendre després que, aquests últims dies, tant la Policia Local com Protecció Civil hagin hagut de fer un control «directe i permanent» per evitar que els banyistes es colessin a la platja quan ja era plena. Les autoritats han deixat un únic punt d'entrada per evitar l'excés d'aforament

L'objectiu és poder gaudir de la platja amb seguretat

«Hem de garantir que tant la gent de Blanes com la que ens visita puguin gaudir de les nostres platges amb plena seguretat», ha explicat l'alcalde, Àngel Canosa. «Per això hem pres la decisió de blindar de manera permanent Cala Bona, l'única de les tres zones de bany que hem hagut de tancar puntualment els camps de setmana», ha afegit. 

Des del 28 de juny, l'Ajuntament s'havia vist obligat a tancar els accessos a la platja cada cap de setmana per l'elevat nombre de banyistes que hi anava. Ara, amb l'arribada de l'agost i el fet que molta gent està de vacances, les cues per accedir-hi es donen també la resta de dies de la setmana. L'aforament és tal que «la cala ja s'emplena a quarts de deu del matí», segons expliquen algunes fonts.

L'alcalde de Blanes admet que la decisió pot generar perjudicis, però subratlla que és necessària prendre-la com a mesura de protecció davant el coronavirus. «Apel·lo a la responsabilitat ciutadana, tothom ha de tenir clar que els primers que hem de tenir cura som nosaltres mateixos; cuidar-nos els uns als altres», manifesta. 

Quatre accessos tancats

En quatre accessos que porten cap a la Cala Bona s'hi ha instal·lat tanques metàl·liques de 2 metres d'alçada amb bases de formigó. D'aquesta manera s'impedeix el pas, però en cas que calgués dur a terme una evacuació, es poden obrir perquè estan tancades amb cadenat.

En concret, s'han tancat els accessos des del nou camí de ronda que neix al costat de l'entrada del jardí botànic Marimurtra; des de les escales que connecten l'ermita de Sant Francesc amb la platja; des de la passarel·la que connecta el 'caminet del Bosc' amb l'avinguda de la Bitàcola, i des de les escales de connexió al costat del bloc d'apartaments de Cala Bona.

Així doncs, l'únic accés a peu a la platja s'ha de fer des de la plaça del Quillat. En aquest punt s'ha col·locat una tanca, però únicament per controlar l'aforament. Tothom qui vulgui accedir a la platja haurà de fer cua i, en cas que estigui plena, caldrà esperar que els agents de Protecció Civil diguin on es poden instal·lar.