Imatge d'unes bombones de butà.

El BOE avisa del preu que tindrà la bombona de butà a Catalunya fins finals d'any

Aquest és el preu que tindrà la bombona de butà fins al 31 de desembre

Des del començament d'any, i sobretot des d'abans d'estiu, la paraula inflació ha estat una de les més escoltades. Els mitjans de comunicació se n'han fet ressò diàriament i al carrer també hi és sempre present.

Això ha fet que el Govern hagi pres mesures per pal·liar-ne els efectes. Amb els preus pels núvols, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar el 18 de juliol els nous preus que tindran les bombones de butà.

A causa de l'increment en els preus de tots els sectors, amb el butà ha passat una cosa semblant a la del preu de la llum: s'ha convertit en un bé essencial que no tothom pot pagar. Per això, aquesta mesura pretén posar solució al problema.

El preu al qual es mantindrà la bombona de butà

La pujada dels preus aquest 2022 ha fet que pagar diversos béns essencials s'hagi convertit en un autèntic maldecap per a molts dels consumidors.

Amb l'objectiu de pal·liar els efectes de la inflació, des del Govern van prendre la decisió dràstica de congelar l'import de la bombona de butà. Aquesta mesura va entrar en vigor al mes de juliol i durarà fins a finals d'any.

D'aquesta manera, actualment, i a partir del 19 de juliol, la bombona de butà manté un preu de 19,55 euros. Es pretén que aquesta mesura duri fins al 31 de desembre, ja que la resta de l'any promet continuar marcat per l'augment dels preus.

Un butaner descarregant una bombona d'un camió
El preu de la bombona es mantindrà en 19,55 €. | Europa Press

La raó per la qual el Govern n'ha congelat el preu

Aquesta mesura no ha estat l'única que va prendre el Govern a principis d'estiu. Forma part d'un paquet que es va implementar des de l'Executiu a través d'un Reial decret llei per mantenir fix el preu de la bombona de butà des de la darrera revisió.

Per fer-nos una idea, hem de tenir en compte que, des del mes de setembre del 2021, el preu de la bombona ha anat augmentant un 5 % de forma bimestral. Això, unit a l'increment dels preus a tots els sectors, ha fet que s'hagin de prendre mesures exclusives. Tot i no ser una gran solució al problema, la veritat és que moltes llars han pogut notar la congelació de l'import.

Si comparem el preu de la bombona de butà fa un any, actualment es pot dir que ha pujat 4,2 euros. A més, cal tenir en compte que el cost màxim d'aquesta per a la venda al públic compta amb una revisió cada dos mesos.

Altres mesures que ha portat a terme el Govern per pal·liar la inflació

Com dèiem, la congelació del preu de la bombona de butà no ha estat l'única mesura que l'Executiu ha pres per pal·liar els efectes de la inflació a les butxaques de la ciutadania. A més, també han aprovat un impost a les grans energètiques, així com als grans bancs.

Pel que fa als consumidors, des de setembre fins a finals d'any podran gaudir de Rodalies i altres mitjans de transport de forma gratuïta, sempre que aquests siguin els seus mitjans per moure's de forma habitual.

Així mateix, s'han aprovat beques de 100 euros mensuals per a estudiants amb més de 16 anys. També es farà un esforç per apostar pel desenvolupament digital a l'educació i s'ha desbloquejat «l'Operació Campament» a Madrid. Tot això, juntament amb la congelació de preus, com ara el de la bombona de butà, pretén que la inflació no perjudiqui massa les butxaques del consumidor.

▶️ El vídeo de la setmana