Una mà assenyalant un dia al calendari

El BOE confirma els dies de festa que tindran els treballadors a Catalunya el 2023

El calendari laboral del 2023 recull una gran quantitat de festius i ponts llargs

Qualsevol treballador o estudiant romandrà molt atent aquesta època de l'any al calendari laboral del següent exercici. Sí, perquè a partir d'aquesta data ja es pot organitzar molts dels plans del 2023.

El pròxim any, Catalunya comptarà amb un total de catorzes dies festius, que són de caràcter obligatori i remunerats, tal com recull la llei. D'aquests, dotze són nacionals i autonòmics, i són vuit obligatoris i no substituïbles per les comunitats llevat que caiguin de diumenge. Els quatre restants es poden gaudir o ser reemplaçats en funció dels desitjos de cada regió.

A aquestes dotze festivitats se li afegeixen dos dies més que escull cada ajuntament i que fan un total de catorze festius. I un dels aspectes en què més atenció tenen els ciutadans és als ponts i caps de setmana llargs. I és que, en aquest sentit, el calendari laboral del 2023 es presenta com a molt favorable.

Tots els treballadors gaudiran de com a mínim cinc caps de setmana llargs. Entre ells hi ha el 7 d'abril (Divendres Sant); el Dia del Treball (1 de maig), que caurà en dilluns o la Immaculada (8 de desembre), que se celebrarà el divendres. A això se'ls uneix el dia de Nadal (dilluns, 25 de desembre) i Reis (divendres, 6 de gener).

Més caps de setmana llargs a les comunitats

Serà, sens dubte, un 2023 molt favorable per als treballadors. Molts podran allargar el cap de setmana més enllà d'aquestes cinc dates, ja que moltes de les festivitats autonòmiques cauen en dilluns o divendres.

Treballador
Els treballadors tindran uns quants ponts el pròxim any 2023. | GTRES

La Comunitat Valenciana i Catalunya estaran de celebració els dilluns, 9 d'octubre i l'11 de setembre, respectivament.

Quins dies cau Setmana Santa el 2023?

La Setmana Santa és una de les dates que tots tenim marcada al calendari des de començaments d'any. El 2023, Dijous i Divendres Sant cauran el 6 i 7 d'abril, respectivament. Totes les regions han declarat festiu dijous, excepte Catalunya.

Però alguns no semblen conformar-se amb quatre dies de festa i hi afegiran un cinquè amb el Dilluns de Pasqua, el 10 d'abril. I entre aquestes comunitats hi ha Catalunya, encara que en aquest cas parlem de tres dies de festa, el País Basc, La Rioja i Navarra.

Els 8 festius nacionals que són intocables

A l'espera que es publiqui al BOE el calendari laboral del 2023, ja està confirmat que hi haurà vuit festius nacionals no substituïbles. Per tant, serà festa a totes les comunitats.

El primer seria el 7 d'abril amb el Divendres Sant. A continuació, el seguiria el Dia del Treball l'1 de maig (dilluns). I un cop a l'estiu, el dimarts 15 d'agost, se celebrarà la festivitat de l'Assumpció.

El dijous 12 d'octubre, tindrà lloc la Festa Nacional, mentre que el dia de Tots Sants caurà dimecres, 1 de novembre. Un altre dels moments més esperats pels catalans arriba al començament de desembre. El 6 i 8 es commemora el dia de la Constitució i la Immaculada, respectivament.

Així doncs, els més afortunats podran gaudir de fins a cinc dies de descans. La jornada del 6 cau en dimecres i el 8 en divendres. Però tot dependrà de si es pot lliurar o no dijous 7. Per la seva banda, el 25 de desembre, festivitat de Nadal, cau en dilluns.