ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Bonaventura Clotet: «El toc de queda només tindria sentit si atura el ‘botellón’ i les festes a casa»

L'epidemiòleg català alerta que la pandèmia pot empitjorar si la gent no és conscient que ha de limitar les relacions socials

Diverses persones brindant amb begudes variades
El doctor Clotet considera que la ciutadania ha de limitar les relacions socials. | Pexels

La pandèmia de coronavirus a Catalunya creix dia rere dia, amb un últim balanç de més de 4.000 nous casos i amb un risc de rebrot de 541 punts. En aquest sentit, el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, ha constatat en una entrevista aquest dimecres al programa 'El món a RAC 1' que la incidència del coronavirus està en augment i que la majoria de contagis, amb bars i restaurants tancats des de fa una setmana, s'estan produint en trobades familiars i d'amics en domicilis particulars.

El doctor Clotet no ha descartat la possibilitat de decretar un toc de queda, encara que ha assegurat que l'efectivitat de la mesura dependrà de la conscienciació de la ciutadania per reduir les reunions socials. L'epidemiòleg ha assenyalat que «s’ha de ser molt curós perquè l’epidèmia està creixent molt i tots tenim una responsabilitat. Si el toc de queda permet que no hi hagi ‘botellón’ i que la gent no faci festes a casa pot servir a reduir els contagis, si no, no tindrà gaire utilitat».

L'expert ha alertat que la situació de la pandèmia pot empitjorar si no es prenen mesures i la gent no és conscient que s'han de limitar les relacions socials. Clotet ha recordat que el sistema hospitalari corre risc de saturar-se perquè cada dia els centres sanitaris obren noves unitats per atendre les desenes de malalts de Covid-19 que ingressen cada dia.

La reobertura de bars i restaurants haurà d'esperar

Clotet considera que la represa de l'activitat en bars i restaurants encara haurà d'esperar i creu que les restriccions s'hauran d'allargar més enllà dels 15 dies establerts en un principi. Tot i això, ha manifestat que aquestes mesures podrien flexibilitzar-se si hi ha canvis en els hàbits dels consumidors. En aquest sentit, ha afirmat que «si ens acostuméssim a sopar abans, amb un horari europeu, que tot es tanqués a les deu de la nit, anar abans cap a casa i fer els àpats en aquells restaurants on es puguin respectar les normes, es podria suavitzar la mesura passats aquests 15 dies perquè, malauradament durarà més».

En aquest àmbit de la restauració, el doctor de l'Hospital Germans Trias i Pujol ha insistit en el fet que aquells bars i restaurants que obrin haurien de complir fil per randa les mesures anti-Covid, perquè, segons Clotet, «ara, no tots compleixen».


Comentaris

envia el comentari