Treballadores del sector de l'estètica protesten a Barcelona contra el tancament el 21 d'octubre de 2020

Centenars de professionals de l'estètica protesten en contra del tancament a Catalunya

A Barcelona han tallat l'avinguda Diagonal durant una hora per reclamar que el sector és «segur»

Unes 300 professionals del sector de l'estètica han protestat aquest dimecres a Barcelona contra el tancament dels centres durant dues setmanes que ha decretat el Govern. Les concentrades han tallat l'avinguda Diagonal durant una hora per reclamar la reobertura dels locals d'estètica i cosmètica.

La manifestació ha estat convocada per la Plataforma Estètica Integral, creada espontàniament aquest cap de setmana per respondre a les restriccions. Amb la pancarta 'Volem treballar', les assistents han clamat que els centres d'estètica són «tan segurs o més» que altres establiments que sí que estan oberts al públic, com ara les perruqueries, considerades un servei essencial. 

La Plataforma Estètica Integral ha convocat una protesta simultània aquest dijous a Lleida, Girona i Tarragona a les dotze del migdia. A més, ha recollit en dos dies més de 8.000 firmes a través d'un portal web per exigir mesures urgents de suport al sector davant la clausura total de centres. 

Exigeixen ajudes eficaces al Govern

En un comunicat, l'organització reclama evitar el tancament total, excepte en el cas que la corba de contagis obligui a decretar un confinament total com el del març i l'abril. A més, exigeixen ajudes que siguin eficaces per sufragar els costos que han d'assumir els establiments sense generar cap ingrés. Alhora, demanen «explicacions» al Govern per entendre el criteri seguit per tancar els milers de centres que hi ha a Catalunya.

Universitaris i investigadors també es mobilitzen

Mig miler de persones s'ha manifestat també aquest dimecres a la tarda pel centre de Barcelona contra la precarietat de les universitats i els centres de recerca. Estudiants i personal investigador, entre altres, s'han unit a plaça Universitat per recórrer els carrers de la ciutat al crit de 'La universitat, pública i de qualitat', 'Treballadors i estudiants, unides i endavant' o 'Si la Generalitat no paga: vaga, vaga, vaga'.

Durant prop de dues hores, els manifestants han reivindicat amb cartells i clams la universitat pública «de qualitat» i han demanat recursos i finançament a més de denunciar les «precàries» condicions laborals en el sector científic i universitari. La situació, afirmen, s'ha agreujat amb la covid. 

La mobilització, que ha culminat la jornada de vaga convocada a tot l'Estat, ha finalitzat davant la Secretaria d'Universitats i Recerca, a Via Laietana.