Les Borges Blanques declara Felip VI persona non grata al municipi

S'evitarà participar com a consistori en qualsevol acció que suposi un reconeixement de la monarquia espanyola

Felip VI
El rei d'Espanya, Felip VI | Catalunya Diari

El Ple de l'Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat per unanimitat una moció per declarar persona no grata al municipi el rei Felip VI i qualsevol altre representant de la monarquia espanyola, «en tant que representant d'un Estat que impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya».

El text també insta el consistori a «evitar participar com Ajuntament de les Borges en qualsevol acció que suposi un reconeixement de la figura de Felip VI o de la monarquia espanyola». La moció presentada pel grup de Borges per la República ha rebut també el suport de l'equip de govern de Junts per les Borges.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Altres aprovacions del ple

La sessió també ha avalat l'adhesió de l'Ajuntament al manifest de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb motiu del segon aniversari de l'1-O. El Ple també ha donat llum verda a dos convenis de col·laboració entre el consistori i el Servei Català del Trànsit en l'àmbit de la seguretat viària, i sobre l'assumpció de les facultats de denúncia i sanció per infraccions a normes de circulació en vies urbanes del municipi.

Imatge d'arxiu dels tretze regidors que integren l'Ajuntament de les Borges Blanques
Imatge d'arxiu dels tretze regidors que integren l'Ajuntament de les Borges Blanques | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...

  


Comentaris
Albert
Estic molt d'acord amb fer persona non grata el rei espanyol, tots el pobles de Catalunya tindrien que fer-ho. No el necessitem per res, visca la república
Luis
Si se quieren separar de España y no reconocen la monarquía que entreguen el DNI a ver dónde lo van a querer pero que no digan que el pueblo catalán decide eso que somos más de la mitad de los ciudadanos que nos queremos quedar en España y UE.
Luis
Si se quieren separar de España y no reconocen la monarquía que entreguen el DNI a ver dónde lo van a querer pero que no digan que el pueblo catalán decide eso que somos más de la mitad de los ciudadanos que nos queremos quedar en España y UE.
Maria Josepa
El poble català no ha declarat res de res. Ho han fet només un grup de fanàtics indepe's, que es consideren «salvadors del món». Visca el món i totes les diferents maneres de veure'l i sentir-lo i pensar-lo!!
sane
Como les responda Felipe veras tu que alegría les van a dar a estos payasos con 4 tanquetas en la puerta de los militares. Tanta mierda de payasadas con la independencia a la hora de la verdad aquí están cumpliendo los que creen en ella y los que no se van como maricas. PD: Soy anti monarquía total.

envia el comentari