Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
CUP

David Fernàndez i Anna Gabriel no encapçalaran la llista de la CUP el 10-N

Riera avança que la formació decidirà aquest cap de setmana qui formarà part de la candidatura

CUP
El diputat Carles Riera ha criticat que Unides Podem s'aplani a un 155 per «interessos electorals» | Catalunya Diari

 

El diputat de la CUP Carles Riera ha descartat que David Fernàndez i Anna Gabriel encapçalin la llista de la formació a les eleccions espanyoles  del 10 de novembre. En una entrevista a Ràdio 4, Riera ha explicat que  Fernàndez prefereix prioritzar ara el seu compromís amb els moviments socials i independentistes. Mentre que respecte a Gabriel, ha dit que es vol focalitzar en l'acció internacional des de «l'exili».

Riera ha explicat que Anna Gabriel no vol entrar a jugar un rol electoral o institucional i que es vol centrar en el rol polític que té des de Ginebra. Un paper que, segons ha afegit, «està jugant amb molta força». En aquest sentit, ha avançat que no formarà part de la candidatura «si més no en llocs de capçalera».

El diputat cupaire també ha explicat que durant el proper cap de setmana la formació decidirà qui formarà part de la candidatura i que ara s'està copsant les persones que hi estan disposades.

Segons aniversari de l'aturada de país del 3-O, esperant la sentència

Dos anys després de l'aturada de país del 3 d'octubre del 2017, Riera ha considerat que des d'un punt de vista d'unitat política i de l'estratègia de l'independentisme, ara s'està pitjor que aleshores. I ha apostat perquè es facin  «tots els esforços possibles» per donar algunes respostes unitàries a les sentències: des de mobilitzacions a una resposta institucional bàsica.

  

  

El diputat cupaire ha criticat que Unides Podem s'aplani a un 155 per «interessos electorals» i assenyala que tenen dubtes sobre aquesta qüestió i que no tenen una «posició inamovible». A més, també ha lamentat que Iñigo Errejón hagi dit que l'aplicació del 155 no serà un problema insalvable des d'un punt de vista d'aliances postelectorals.

També et pot interessar...