Milers de 'bots' independentistes haurien atacat el Barça a través de les xarxes socials, segons Deloitte

El club ha traslladat l'informe de la consultora a la Fiscalia per tal que identifiqui els autors d'aquests atacs

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, entrant a les oficines del club, amb l'escut en primer plà
El FC Barcelona ha posat l'informe de Deloitte en mans de la Fiscalia, per tal de conèixer l'origen dels atacs. | EFE

Milers de 'bots' de diferents comunitats d'Internet, entre ells molts independentistes, haurien atacat el FC Barcelona i la seva junta directiva, que presideix Josep Maria Bartomeu, durant els últims mesos, segons un informe de la consultora Deloitte. L'estudi, revelat aquest divendres pel diari 'El Mundo', explica que aquests 'bots' (programes informàtics que efectuen de manera repetitiva tasques en Internet) estaven programats per a danyar «la reputació del club i els seus directius».

Deloitte hauria detectat un total de 3.281 potencials 'bots', els quals haurien generat 19.359 mencions i 23.200 impactes negatius en les pràcticament 300.000 missatges analitzats. Això, segons l'informe, va provocar que el 12,5% dels comentaris en xarxes socials sobre diferents assumptes relacionats amb el club partissin d'«usuaris no humans».

Segons ha pogut saber EFE, el passat 17 de juliol, el club va posar l'informe de Deloitte en mans de la Fiscalia amb la intenció que identifiqui els autors d'aquests atacs.

Independentistes crítics amb la gestió de Bartomeu

Les principals comunitats d'Internet que emetien aquest tipus de missatges estaven relacionades amb la mateixa afició blaugrana, l'independentisme català i aficionats del Real Madrid, tant nacionals, com internacionals. La temàtica més abordada en aquests missatges va ser la crítica als directius del club, seguida del cas 'Barçagate', el possible retorn de Neymar i l'eliminació del Barça contra el Liverpool en la Champions League de la temporada passada.

Segons explica el diari 'El Mundo', entre les comunitats més agressives contra el club blaugrana, l'informe de Deloitte destaca la denominada «catalana», amb prop de 3.000 usuaris, que tenen un especial interès «per la situació política catalana» i que inclou «bots nocius» que entre els seus objectius busquen el «mal reputacional» dels directius del Barça.

L'estudi revela que aquesta comunitat difon enllaços del digital 'El Nacional', amb la publicació de 840 'links' durant el període analitzat.

Aficionats blaugranes que publiquen en rus

Una altra de les comunitats que destaca Deloitte en el seu informe és l'anomenada «Futbol Club Barcelona», que reuneix 1.215 usuaris i que aparentant ser aficionats del Barça mostra «rebuig per la directiva» i, sorprenentment, alberga «publicacions en rus».

Així mateix, també s'han detectat atacs «automatitzats» des de comunitats de seguidors del Real Madrid, tant nacionals com internacionals. Una de les comunitats, explica l'informe de Deloitte, enviava els seus atacs des de Nigèria i Ghana.


Comentaris

envia el comentari