ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

El pròxim pas en la lluita contra la pandèmia: prohibit fumar en platges i terrasses

Les persones infectades de coronavirus que fumen escampen el virus posant en risc a la resta

Gent a les terrasses durant els primers dies de la reobertura dels bars
El proper pas en la lluita contra el coronavirus serà prohibir fumar en platges i terrasses | Miguel Herreros

Els rebrots que s'estàn produïnt arreu d'Espanya complica la situació global, i en diverses comunitats autònomes ja han decidit limitar l'aforament a bars i restaurants, advertint de la necessitat de la distància de seguretat a les terrasses.

A més de la poca distància i les aglomeracions, hi ha un altre perill per a la salut de la gent que es troba en aquests locals que fins ara no s'havia tingut en compte: el fum del tabac.

La SEE reclama que no es pugui fumar en espais oberts

Segons un estudi recent, les persones infectades per coronavirus que encenguin un cigarret, tot i ser asimptomàtiques, escamparan les seves gotes d'aigua amb la Covid-19 a través del fum, que s'expandeix fins a arribar a ocupar un espai molt gran. D'aquesta manera, aquells fumadors que tinguin coronavirus podrien estar posant, sense saber-ho, moltes altres persones en risc.

Els epidemiòlegs de la Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE) han reclamat que totes les terrasses de bars i restaurants, platges, espectacles a l'aire lliure i cotxes particulars siguin des d'ara uns espais sense fum, advertint el perill que comporta fumar. A través d'un comunicat, volen que s'augmentin els espais lliures de fum per protegir la gent de el fum de tabac.

Els experts consideren que en el moment que ens trobem les lleis antitabac no són suficients, tot i que sí que han ajudat molt al benestar de les persones. El principal objectiu és disminuir l'elevada càrrega de morbimortalitat associada al consum de tabac i a l'exposició a fum, segons apunta l''Agència Efe'.

Per aquest motiu, i seguint les recomanacions dels experts, el govern d'Espanya està estudiant una nova llei antitabac que generi una pujada d'impostos i la comparació del vaper amb el cigarret tradicional, per prohibir-ne igualment el seu ús en els llocs on ja no es pot fumar.


Comentaris

envia el comentari