Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Bou diu que l'atemptat de Barcelona s'hauria pogut evitar amb l'ús d'armes llargues

El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona creu que els policies municipals no anaven suficientment ben preparats

Josep Bou creu que s'hagués pogut evitar l'atemptat de Barcelona de 2017 | EFE

 

Armes llargues per la policia. S'acosten les eleccions municipals, i Josep Bou és molt clar amb les seves declaracions. El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona ha defensat un major equipament i preparació de la Guàrdia Urbana de Barcelona i ho ha exemplificat amb la gestió de l'atemptat de Barcelona el 17 d'agost del 2017, que creu que s'hauria pogut evitar. «Si la Guàrdia Urbana hagués portat armes llargues, no hauria passat això», ha assegurat.

Durant una entrevista al Primera Plana d'El Periódico, el director adjunt del diari Lluís Mauri ha posat en dubte que un jutge pogués ordenar una missió antiterrorista a la GUB i Bou ha etzibat que «a les Rambles un jutge no hi pintava res». Així, Bou ha defensat la funció preventiva dels agents amb més preparació, com ha proposat en campanya amb la creació d'un cos especialitzat per a casos crítics, i ha criticat, també, la «desconnexió» entre el cos municipal i el català.

«Allà hi havia dos xicots amb una 'Vespa' que van córrer molt però no van arribar a temps», ha lamentat Bou referint-se a dos agents de la Guàrdia Urbana, i ha assegurat que si hi hagués hagut «gent preparada» s'hauria pogut evitar. El candidat del PP insisteix que cal ampliar i crear una unitat especialitzada dins la Guàrdia Urbana.

Els Mossos, un cos «descohesionat»

També en relació als cossos policials, el candidat popular ha assegurat que els Mossos d'Esquadra tenen un problema de  «descohesió» dins el cos i ha denunciat que tots els alts càrrecs tenen un concepte del cos de «policia política». «M'agradaria molt col·laborar amb els Mossos però primer han d'arreglar els problemes que tenen», ha remarcat.

 

També et pot interessar...