Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
a

La 'broma' de la Verge del Rocío surt molt cara a TV3: milers d'euros

La polèmica ha produït la pèrdua de patrocinadors

La sàtira que va fer el programa 'Està passant' sobre la Verge del Rocío el passat 6 d'abril li està sortint cara a TV3. Presentat per Toni Soler i Jair Domínguez, els presentadors es van veure al mig del centre mediàtic durant unes setmanes pel gag de l'espai humorístic. L'sketch va provocar molt rebombori fins al punt que la Fundació Espanyola d'Advocats va presentar una denúncia contra el programa, un fet que, segons La Razón, se li suma a la pèrdua de dos grans patrocinadors. 

«La sàtira és símptoma de qualitat democràtica», així es posicionava la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals mentre les queixes de diverses entitats anaven en auge. «La cadena ha fet sempre humor sobre tot i ho continuarà fent. I no vol entrar en declaracions i contradeclaracions», deien les fonts del canal televisiu. 

La Verge del Rocío al gag de l'Està Passant.
Els comentaris de la Verge van generar polèmica. | TV3

Ni Haribo ni Borges

El malestar pel polèmic gag ha anat més enllà de denúncies d'entitats i queixes d'usuaris. Segons el mitjà La Razón, el programa ha perdut dos dels seus quatre principals patrocinadors. Les empreses alimentàries Borges i Haribo han decidit deixar de patrocinar l''Està passant', un dels programes estrella de la cadena. Tot i això, la CCMA ho nega, ja que afirma que aquestes dues marques no són patrocinadores del programa. 

La publicació El Triangle ha relatat com en la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) d'aquest divendres, la diputada socialista Rocío García va recordar al director de TV3, que dues de les principals empreses patrocinadores del programa havien decidit retirar la seva aportació econòmica.

«Dues empreses patrocinadores del programa han retirat la seva aportació econòmica pel gran malestar generat en l'opinió pública catalana i espanyola per l'emissió del número còmic amb la Verge del Rocío», deia García. El director de TV3, Sigfird Gras, responia la diputada desmentint-ho, però sense donar detalls.

«Hi ha alguna inexactitud. No ens han retirat patrocinadors per culpa de... Sé que ha sortit en algun lloc, però no ha estat així», deia sense donar explicacions per les quals s'havien perdut aquests dos importants patrocinadors. 

Amb tot, cal destacar que tal com afirma La Razón, la pèrdua de les dues empreses va tenir lloc tot just després que es produís el malestar pel gag de la Verge del Rocío. Malgrat que els altres dos patrocinadors, Eolia i Ferré i Catasús, continuen aportant diners al programa, alguns dels seus usuaris demanen que retirin les seves aportacions. 

L'origen del cas

L'origen de tot el problema es remunta al gag realitzat entre el presentador del programa, Toni Soler, i el seu col·laborador, Jair Domínguez, mentre simulaven una entrevista a la Verge del Rocío. Durant l'sketch, que va durar més d'un quart d'hora, l'actriu que representava la Verge, Judith Martín, feia alguns comentaris com: «Vaig més calenta que el pal d'un xurrer» o «Fa més de 200 anys que no tinc relacions».

Judit Martín de TV3
Judit Martín, l'actriu de la Verge del Rocío. | TV3

Aquests van ser alguns dels comentaris que van fer esclatar les queixes dels espectadors i entitats el passat 6 d'abril, el dia en què es va emetre el gag. Davant els fets, Toni Soler es va pronunciar amb humor: «Exigim disculpes al president d'Andalusia per acusar-nos de menysprear els andalusos». «És mentida, és irresponsable i és demagògic. Si fins i tot estimem al Gavi, que és l'andalús més odiat a Espanya».