Dues mans agafant-se a dos barrots de presó.

Nou brot de coronavirus en una presó catalana: una cinquantena de casos

Hi ha dos mòduls aïllats per tal d'evitar que s'incrementi la xifra de contagis

L'increment de casos de coronavirus que està afectant Catalunya durant els darrers dies —avui s'han superat els 24.000 contagis— s'estén a tots els àmbits de la societat. I les presons catalanes no són cap excepció. En aquest sentit, dos mòduls del Centre Penitenciari Ponent —el 7 i el 8— han estat aïllats per un brot de Covid-19 que afecta 51 presos. Aquest brot és el segon en menys de dos mesos en aquesta presó lleidatana.

Segons ha informat el Departament de Justícia, al mòdul 7 s'han detectat, ara com ara, 44 casos positius, mentre que al mòdul 8 hi ha 5 casos. En aquest sentit, també hi ha dos interns que han estat traslladats a la infermeria. La majoria dels afectats per aquest brot són asimptomàtics, motiu pel qual estan aïllats als seus mòduls, tal com marca el protocol.

Davant aquesta situació, els responsables de la presó lleidatana estan seguint les indicacions sanitàries per tal de contenir i controlar el brot. Així, s'ha decretat que en el mòduls aïllats, els interns estan a les seves cel·les mentre es fan els cribratges corresponents i s'obtenen els resultats, per tal de minimitzar el risc de nous contagis.

Un brot amb una seixantena de positius el passat mes de novembre

Cal recordar que el passat mes de novembre el Centre Penitenciari Ponent va patir un brot de Covid-19 que va afectar una seixantena de persones, prop de mig centenar d'interns i la resta funcionaris de la presó. Els presos afectats, la majoria dels quals asimptomàtics i alguns amb simptomatologia lleu, es van concentrar majoritàriament al mòdul 3 del centre lleidatà.

En aquest sentit, algunes fonts consultades pel diari 'Segre' a mitjan del mes de novembre, van assegurar que el brot també va afectar alguns interns del mòdul 11 del Centre Penitenciari Ponent.

Cal recordar que en les darreres setmanes també s'han produït brots de coronavirus en les presons de Lledoners —amb més de 70 contagiats i aldarulls en un dels mòduls que es va confinar— i de Brians 2, on els casos positius van arribar a superar el centenar i es va haver de confinar tot el centre penitenciari.