L'assaig d'un grup de gospel de Sallent provoca un brot de coronavirus que afecta una trentena de persones

Els afectats estan aïllats als seus domicilis, ja que són asimptomàtics o no presenten símptomes

Imatge de l'assaig del divendres 11 de setembre del grup The River Troupe Gospel on es va produir el contagi
El contagi es podria haver produït durant l'assaig del grup en un local tancat i sense ventilació. | Regió 7

Fins a 27 persones contagiades és el balanç del brot de coronavirus que es va conèixer el passat divendres en nou membres del cor The River Troupe Gospel de Sallent. Així ho ha avançat 'Nació Digital', citant fonts de l'Ajuntament de Sallent, a la comarca del Bages, que ha confirmat que tots els casos s'han donat en persones que formen part del grup o familiars directes d'aquests. En aquest sentit, els contagiats són asimptomàtics o presenten símptomes lleus.

Després que nou membres del cor fossin diagnosticats com a positius per coronavirus, la resta del grup es va aïllar a l'espera de realitzar les proves PCR, que finalment van ser positives en altres 17 casos. Segons informacions publicades, hi ha persones que han donat negatiu en el test, mentre que n'hi ha algunes que encara no tenen els resultats de les proves.

L'assaig de l'11 de setembre, origen del brot

L'origen del brot estaria en un assaig en un local tancat que el grup va realitzar el passat 11 de setembre a la nit, al local cultural Fàbrica Vella. Segons un comunicat que The River Troupe Gospel va publicar a les seves xarxes socials, en un primer moment les finestres de l'espai estaven obertes, però la presència de papallones i mosquits va provocar que es tanquessin i que es fes ús de l'aire condicionat. L'assaig en un recinte tancat i sense ventilació, apunten fonts del grup consultades pel diari 'El Periódico', podria haver contribuït a l'expansió del virus.

Dos dies després, el diumenge 13 de setembre, el grup va oferir un concert a Sallent en el marc de la Festa Major del municipi, després del qual un dels membres va notar els primers símptomes. L'actuació es va fer a l'aire lliure i es van prendre diverses mesures de seguretat amb el públic assistent, com la presa de la temperatura corporal, l'ús de gel i mascareta, així com separació entre cadires.

L'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ha ressaltat que el concert es va fer amb «totes les mesures de seguretat». En aquest sentit, segons el batlle, les autoritats sanitàries afirmen que «el risc de transmissió del virus al públic és mínim o inexistent».


Comentaris

envia el comentari