Dos treballadors de l'Hospital de Campdevànol protegits contra la Covid al passadís del centre mèdic

Un dels pitjors brots d'Espanya arriba a una guarderia i ja hi ha diversos infants contagiats

Als 61 afectats que es van comptabilitzar inicialment entre residents i treballadors d'aquest centre residencial s'han sumat 39 positius més

El brot de covid-19 que es va detectar dijous passat a la residència de gent gran de la localitat del Pont de Sanabria (Zamora) suma ja un centenar de positius. Entre aquests es troben la major part dels residents, però també nens de poca edat d'una guarderia de la comarca.

Als 61 afectats que es van comptabilitzar inicialment entre residents i treballadors d'aquest centre residencial, s'hi han sumat altres 39 positius. Els nous contagis s'han detectat gràcies a les proves PCR que s'han practicat a persones que havien estat en contacte amb els primers afectats pel brot, han informat fonts del Govern regional.

La delegada territorial de la Junta de Castella i Lleó a Zamora, Clara Sant Damián, ha indicat que entre els nous positius figuren persones de tots els àmbits socials, inclosos diversos menors d'edat que acudien a una guarderia de la localitat pròxima al centre. El nombre de positius fa que la incidència del nou coronavirus en la zona bàsica de salut de Pobla de Sanabria, a la qual pertany la localitat del Pont de Sanabria, sigui alta.

Sant Damián ha recordat, en nom de la Conselleria de Sanitat de la Junta de Castella i Lleó, que qualsevol persona a la qual s'hagi practicat una prova PCR per ser un contacte estret d'un positiu té l'obligació de quedar-se en aïllament en el seu domicili durant catorze dies.

Cal fer quarantena tot i haver donat negatiu

Ha subratllat que aquest període d'aïllament l'han de complir fins i tot si es dona negatiu en la prova que se li practiqui, perquè un negatiu no significa que en els següents catorze dies no es pugui desenvolupar la malaltia. Per això, la conselleria demana mantenir l'«aïllament social» durant dues setmanes.

A més, ha apel·lat a «la responsabilitat individual i al respecte col·lectiu» de tots els ciutadans per a complir les mesures bàsiques de distància social, higiene de mans i ús de la màscara amb caràcter general en les vies públiques, àmbits urbans a l'aire lliure i espais tancats d'ús públic.

Amb això, l'objectiu és evitar «situacions que ens puguin posar en risc a nosaltres mateixos o a la resta dels ciutadans», ha indicat Sant Damián.