Fernando Simón en una roda de premsa amb camisa blanca i escrivint amb un bolígraf

Estudien reduir a 10 dies la quarantena en cas de positiu per coronavirus

Simón assegura que s'està valorant el risc de fer-ho

El director del centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat aquest dilluns que el seu govern «estudia» reduir a 10 els dies de quarantena en el cas de persones que han donat positiu en un test de covid-19. Ara mateix, segons Simón, s’està valorant el risc que implica reduir la quarantena a 10 dies, però per «baixar a cinc o set» com volen fer països com Alemanya «trigarem més». 

Simón ha explicat que de fet ara per ara a l’Estat ja no es demana als contactes 14 dies de quarantena sempre que es compleixin condicions prèvies, i «si als 10 dies es té un resultat de PCR negatiu es pot aturar la quarantena». Pel que fa als casos de persones que han donat positiu, actualment «si als 10 dies en porten tres sense símptomes i una PRC negatiu no cal continuar amb l’aillament i si no has de continuar fins els 14». 

En tot cas, segons Simón, a l’Estat «s’està estudiant la possibilitat de deixar de forma inequívoca l’aillament als 10 dies i oblidar-nos dels 14», però el debat està entre els qui mantenen una posició «excessivament temerosa» que aposten pel «risc mínim», i els qui defensen que a partir del 7è dia «la càrrega viral és molt baixa i ja no són persones infectives».

Detectats més de 25.000 casos de coronavirus a Espanya

Fernando Simón ha anunciat aquesta tarda de dilluns que aquest cap de setmana hi ha hagut uns 8.000 casos per dia de coronavirus a Espanya. A més, ha afegit que s'han produït «824 nous ingressos en les últimes 24 hores».

Així doncs, Sanitat ha notificat 26.560 casos de Covid-19 aquest cap de setmana. D'aquest 2.440 han estat diagnosticats en les últimes 24 hores, en comparació amb els 4.503 del passat divendres. D'aquesta manera, s'han diagnosticat un total de 525.549 casos de coronavirus des de que va començar la pandèmia a Espanya. Pel que fa al nombre de víctimes, se situa en un total de 29.516 persones: 98 morts més que el divendres i 237 en l'última setmana.