YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un brot de coronavirus a una residència del Bages afecta 43 residents i 5 treballadors

La majoria de positius són asimptomàtics i es troben aïllats, segons informa el consistori en un comunicat

Efectius del SEM preparats per fer PCR a veïns de TorregrossaLa residència l'Onada Can Jorba de Santpedor té 43 residents i 5 treballadors infectats de Covid-19 | ACN

Un brot de covid-19 afecta la residència l'Onada Can Jorba de Santpedor, al Bages, i en aquests moments hi ha 43 residents i 5 professionals afectats. La majoria de positius són asimptomàtics i es troben aïllats, segons informa el consistori en un comunicat.

Dels 43 residents afectats, 5 són de gravetat, tot i que estan sent tractats a la mateixa residència. La direcció del centre assegura que s'estan reorganitzant per donar un millor servei i s'han diferenciat per zones. A més, expliquen que compten amb el suport de professionals per «cobrir les vacants existents» i donen «garanties d'assistència i atenció» als avis.

L'Ajuntament apel·la a la «responsabilitat de tothom»

A través d'un comunicat, l’Ajuntament apel·la a la «responsabilitat de tothom» i reitera la necessitat d'extremar les mesures preventives, sobretot d’higiene, distància social i «evitar les reunions amb familiars i amb amics per protegir els nostres avis i àvies i protegir-nos a tots».

A les llars d'avis hi ha hagut fins ara 25.734 persones que han donat positiu en Covid.19, de les quals 7.450 han mort i 107 es troben actualment ingressades.

La Fiscalia investiga els protocols sanitaris a la residència de Tremp

Paral·lelament, la Fiscalia de Lleida està investigant si es van complir els protocols envers el brot de Covid-19 que fins ara ha provocat 42 morts en una residència de gent gran a Tremp. Així mateix, el ministeri públic demanarà aquesta mateixa setmana la documentació al departament per possibilitar el procés d'actuació del centre.

Tanmateix, fins al moment no consta cap denúncia als Mossos ni a la justícia per part de cap familiar afectat. Ara mateix hi ha 92 residents i un total de 42 professionals de la plantilla que pateixen la Covid-19 en aquesta llar d'avis, tal com informen les dades que ha aportat el departament de Salut.


Comentaris

envia el comentari