Salut adverteix que les pròximes 12 setmanes són les de «major risc» de la pandèmia

Així ho ha anunciat el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, al·legant que l'arribada del fred i que encara no s'ha començat a vacunar suposen un augment del risc

Imatge de gent passejant per la Rambla decorada per Nadal
Les pròximes 15 setmanes seran les més arriscades de la pandèmia | Catalunya Diari

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha advertit aquest dimecres que les pròximes 12 o 15 setmanes són segurament «les de més risc» de la pandèmia del coronavirus, per l'arribada del fred i perquè encara no s'ha començat a vacunar, i l'administració del vaccí serà progressiva.

«Encara no hem viscut un hivern amb la covid-19 sense vacuna o amb un nombre suficient de vacunats per garantir la immunitat de grup», ha fet notar. Comella ha demanat no «engegar a rodar» el «llarg recorregut en la gestió de la pandèmia» fet fins ara i ha alertat que causaria «frustració» entre ciutadans i professionals sanitaris. El director del CatSalut espera veure «la llum al final del túnel» després d'aquests tres o quatre mesos.

Comella ha destacat que amb l'arribada de l'hivern es fa més vida en espais tancats i amb més dificultats de ventilació i per això ha demanat ser conscients del risc de rebrots o d'una tercera onada en les pròximes setmanes.

Sobre com pot afectar l'activitat social del pont de la Puríssima en l'evolució de la pandèmia i si pot comportar un increment de contagis, ha recordat que es veurà d'aquí a uns deu dies aproximadament, ja que aquest és el patró que segueix el coronavirus.

Així mateix, ha subratllat que la tendència actual és a la baixa i ha destacat l'«interès» de les autoritats sanitàries que es mantingui així perquè, segons ell, és probable que puguin haver-hi rebrots i fins i tot una nova onada de casos. Així, ha advocat per no tirar per la borda tot el recorregut de gestió de la pandèmia que s'ha fet fins ara en les pròximes setmanes i ha insistit que no s'ha viscut un hivern d'«aquesta complexitat».

Empresaris i treballadors del sector retail demanen la reobertura de les botigues

Un centenar d'empresaris i treballadors del sector retail s'han manifestat aquest dimecres en la plaça Sant Jaume de Barcelona per a demanar la reobertura immediata de les botigues dels centres comercials «per a salvar empreses i llocs de treball».

La concentració ha estat organitzada per setze entitats catalanes del sector comercial: Barcelona Oberta, Comertia, el Gremi de Restauració de Barcelona, Cecot Comerç, ANGED, ACES, ABCcat, AECC, Retailcat, Marques de Restauració, Eurelia, Barcelona Comerç, Amicca, Acotex, Foment Comerç i Pimec Comerç.

Entre altres proclames, els manifestants han cridat consignes com «Volem obrir» i han portat pancartes amb reivindicacions com 'Els Centres comercials som espai segur', 'Obrir o morir' i 'Comerç segur'.


Comentaris

envia el comentari