Façana de l'hospital Parc Taulí de Sabadell

Brot de coronavirus a les oficines de l'hospital Parc Taulí de Sabadell

Hi ha una vintena de contagis i els treballadors denuncien que no s'han pres mesures per evitar riscos

Continua la preocupació a Catalunya per la segona onada de coronavirus en un moment, segons els experts, crucial per esquivar la pandèmia. El Govern avança en un nou pla de mesures i restriccions per frenar el virus, mentre continuen apareixent brots, com el que es viu a l'hospital Parc Taulí de Sabadell (Vallès Occidental).

L'epicentre del brot és a les oficines, al departament d'informàtica de la corporació, que concentra una vintena de positius de Covid-19, segons informa l''iSabadell', el que suposa dos terços de la plantilla.

Després del cribratge que s'ha fet al departament per tal de confirmar quants contagis hi ha, la xifra d'infectats ha passat de tretze a vint, de manera que ràpidament s'ha activat el protocol de quarantena per a tots els treballadors d'aquesta àrea del Taulí. 

Els treballadors, doncs, han procedit a aïllar-se a casa seva. Alguns d'ells, però, asseguren que a l'hospital no s'han pres les mesures adequades per reduir el risc de contagi i evitar la situació que ara afronten. Segons expliquen al mitjà citat, la plantilla d'informàtics va proposar reduir els grups de treball i apostar pel teletreball en la mesura del possible, possibilitats que va rebutjar la directora del departament.

El Govern demana a 15 municipis del Vallès «quedar-se a casa»

El PROCICAT de la Generalitat ha aprovat aplicar mesures especials per frenar els contagis del coronavirus en quinze municipis del Vallès Occidental (Barcelona), que estaran vigents durant quinze dies a partir de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Els municipis afectats són Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa i Viladecavalls, ha informat el Govern en un comunicat aquest dilluns.


La Generalitat demana als veïns d'aquests municipis quedar-se a casa en la mesura que sigui possible i reduir al màxim la seva activitat social, limitant contactes al grup de convivència habitual. Les mesures se sumen a més al tancament de bars i restaurants durant quinze dies anunciat pel Govern aquest dimarts, que torna a deixar el gremi fora de joc.
 

Els restauradors pronostiquen un «hivern negre»

Els restauradors del Vallès Occidental temen que les noves restriccions anunciades  per reduir els contagis de Covid-19 poden ser l'«estocada definitiva» per a molts locals. Des del Gremi Comarcal d'Hostaleria de Sabadell reclamen «ajudes urgents» per evitar que molts bars i restaurants hagin de tancar.

Josep Carreira, del restaurant Rubión, assegura que molts negocis s'aguanten gràcies als ERTO i reclama una rebaixa dels impostos perquè «no es pot pagar el mateix quan es treballa molt menys». Des de Terrassa pronostiquen «un hivern negre».