IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Fecasarm alerta que recorrerà als tribunals la decisió de tancar bars i restaurants

Els empresararis ho veuen «insòlit i desproporcionat»

Imatge d'una terrassa de bar a la ciutat de Saragossa, amb una cambrera atenent dos clients
La Fecasarm considera «innsòlit i desproporcionat» tancar bars i restaurants | Europa Press

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha alertat que si el Procicat acaba aprovant el tancament de bars i restaurants o la seva limitació horària ho recorrerà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L'organització ha considerat «insòlit i desproporcionat» tancar bars i restaurants.

En cas que acabi tirant endavant, sol·licitarà al TSJC mesures cautelaríssimes com la suspensió de la vigència de la resolució en considerar-la «desproporcionada i arbitrària». La Fecasarm ha apuntat que des que es va limitar l'horari de bars i restaurants el 17 d'agost, els contagis no han baixat «sinó que més aviat han augmentat» i per això veu més que demostrada «la ineficiència de la mesura».

La Fecasarm ha recordat que ja va recórrer mesures anteriors que limitaven l'activitat als locals de restauració i que els tribunals els hi van donar la raó suspenent la limitació horària a salons de joc, casinos i bingos, així com a bars, restaurants i bars musicals de 63 localitats. També ha apuntat que el Tribunal Superior de Justícia d'Aragó va deixar sense efecte una limitació horària imposada a bars i restaurants.

 

Demanen buscar «mecanismes alternatius»

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha insistit que és «del tot desproporcionat» tancar bars i restaurants per reduir la mobilitat i ha assegurat que reduir l'horari a certa hora és «arbitrari i hauria de justificar que tancant abans hi haurà menys contagis». Ha afegit que s'haurien de buscar «mecanismes alternatius». «Tancar-ho tot, a banda de ser desproporcionat, tampoc és la solució i només s'aconseguirà el mateix que s'ha aconseguit tancant tot l'oci nocturn, arruïnar de manera innecessària a milers de famílies que viuen del sector«, ha afirmat. Boadas ha alertat també que la gent es continuarà reunint i que ho farà «en llocs més insegurs i sense mesures de seguretat».

De la seva banda, el president de la Fecasarm, David López, ha defensat que els locals de restauració, així com els d'oci nocturn, amb un 50% de l'aforament, mesures de prevenció i control i amb la gent asseguda en taules i cadires i en grups reduïts «són espais més que segurs, com qualsevol altre negoci». Ha afegit que són més segurs que les barbacoes en cases particulars, les festes privades, les 'raves' i els 'botellons', que ha alertat «seguiran proliferant degut a les limitacions horàries nocturnes imposades a bars i restaurants i a la prohibició de l'oci nocturn legal».


Comentaris

envia el comentari