Imatge d'una mà d'una àvia amb un bastó

Brot de coronavirus amb 35 positius a la residència d'avis de Roda de Ter

Hi ha 14 treballadors infectats i el centre ha fet una crida per trobar personal sanitari

La residència d'avis de Can Planoles de Roda de Ter (Osona) ha registrat 35 positius de Covid-19, segons ha confirmat el Departament de Salut. Es tracta del primer brot que es produeix al centre.

Se sap que 21 dels casos són residents i 14, treballadors. Els usuaris s'han separat en tres zones diferenciades de l'edifici per tal d'aïllar les persones que han donat positiu en Covid-19 de les que han donat negatiu, i separar també les que estan a l'espera del resultat de les proves.

L'alcalde de Roda de Ter, Roger Corominas, ha explicat que, de moment, la situació és sostenible, però des de l'Ajuntament s'ha fet una crida buscant personal sanitari per dotar la residència de més professionals.

Brot en un autobús escolar, també a Roda de Ter

El Departament d'Educació ha descartat noves mesures en el transport escolar després que un total de 19 dels 20 grups de l'Institut Martí i Pol de Roda de Ter (Osona) es trobin en aïllament preventiu per un brot que tindria l'origen en una línia escolar.

La secretària general d'Educació, Núria Cuenca, ha dit que és un cas «peculiar», ja que el que seria el positiu origen presentava «alts nivells de càrrega viral». Ha afegit que, de fet, des de l'àmbit de la salut, s'està analitzant el cas perquè «sobrepassa els nivells estàndards». Cuenca ha insistit que això «no vol dir que el transport no sigui segur ni que no s'estiguin aplicant mesures». Ha defensat també el no tancament del centre per garantir la presencialitat als alumnes no afectats. 

En aquest sentit, ha apuntat que, en aquest cas, s'ha aplicat la política general de fer una anàlisi de com s'ha produït el brot o els contagis i, si la majoria venen de fora, es mantenen «al màxim» els grups estables que puguin mantenir la presencialitat. Ha explicat també que es van fer tasques de desinfecció durant el cap de setmana.