Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un sanitari fent una prova PCR a una residència d'avis

Nou brot de covid-19 en una residència del Ripollès amb un mort, tres hospitalitzats i 37 lleus

El brot es va detectar fa cinc dies, quan una treballadora va donar positiu amb prova PCR
Imatge d'arxiu d'un sanitari fent una prova PCR a una residència d'avis
Imatge d'arxiu d'un sanitari fent una prova PCR a una residència d'avis | ACN

Un brot de covid-19 a la residència municipal de la gent gran de Ribes de Freser, a la comarca del Ripollès, ha provocat una mort, una dona amb patologies prèvies, tres residents ingressats a l'Hospital de Campdevànol i 37 residents positius amb simptomatologia lleu o asimptomàtics, segons ha informat el consistori.

La resta d'usuaris han presentat PCR no concloents i estan pendents de nous resultats. El brot es va detectar ara fa cinc dies –el 13 d'octubre-, quan una treballadora va resultar positiva per coronavirus amb prova PCR. El Departament de Salut, l'Ajuntament de Ribes i la direcció de la residència –l'empresa pública Sumar- van posar en marxa els protocols de prevenció i protecció, i van aïllar preventivament tots els residents el mateix dia 13.

14 treballadors «lleus o asimptomàtics»

El 14 d'octubre es va comunicar un cas positiu en un resident que presentava una patologia no associada a la Covid-19 i l'inici de símptomes de dos residents més. El dia 15 es va dur a terme un cribratge general a tots els residents i treballadors. Del cribratge a tots els empleats se'n desprèn que en aquests moments hi ha 14 positius «molt lleus o asimptomàtics».

El CAP de Ribes de Freser-Campdevànol i l'Hospital de Campdevànol estan duent a terme el seguiment clínic dels residents. Aquest diumenge al matí s'ha celebrat una reunió de coordinació entre el Departament de Salut, l'Ajuntament, la direcció de la residència, la direcció de Sumar i l'equip del CAP per tal d'avaluar la situació.

Cribratge massiu a la població de Ribes

El risc de rebrot i la taxa de reproducció de covid-19 a Ribes de Freser han incrementat significativament els darrers dies. És per això que -en la reunió d'aquest matí- l'alcaldessa de la població, Mònica Santjaume, ha plantejat la possibilitat de dur a terme un cribratge massiu als habitants de Ribes.

Avui mateix el Departament de Salut ha anunciat que començarà a distribuir testos d'autodetecció de Covid-19 a residències de gent gran i instituts de Catalunya. L'objectiu és poder millorar en el rastreig del coronavirus i així frenar abans les cadenes de contagi.